προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 mins Cook Time 35 mins Rest Time 1 hr Total Time 1 hr 55 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τη ζύμη

  1. Βάζω σε ένα μπολ το βούτυρο, τη μαγιονέζα και το γιαούρτι και δουλεύω με τη σπάτουλα μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν τη μορφή κρέμα. Κοσκινίζω το αλεύρι επάνω από το μπολ, προσθέτω το αλάτι και ανακατεύω με την σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν. Αδειάζω τα υλικά στον πάγκο της κουζίνας και ζυμώνω μέχρι να ενοποιηθούν. Πλάθω τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσω.

  2. Ξετυλίγω τη ζύμη επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο και μεταφέρω σε λαδωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ. Με ένα πηρούνι, τρυπάω διάσπαρτα τη βάση και αφήνω στην άκρη.

Για την πίτσα-τάρτα

  1. Απλώνω στην κέτσαπ, τα 60 γρ. μουστάρδα και το πετιμέζι. Κόβω τα ντοματίνια στη μέση και τα σκορπίζω στην τάρτα. Αλατίζω και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά.

  2. Βγάζω την τάρτα από το φούρνο, σκορπίζω το χαλούμι και το δυόσμο και συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.

Keywords: πίτσα, τάρτα, ντοματίνια, χαλούμι, μαγιονέζα, μουστάρδα, κέτσαπ, δυόσμος, γιαούρτι,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *