προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 min Cook Time 10 min Total Time 50 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βάζω τα μύδια σε μια λεκανίτσα με παγωμένο και αλατισμένο νερό για 2-3 ώρες ώστε να καθαριστούν από την άμμο και να μπορέσω να απομακρύνω ευκολότερα τα ξένα σώματα που είναι κολλημένα πάνω στο κέλυφος.

  2. Κατόπιν, παίρνω κάθε μύδι ξεχωριστά και με ένα μαχαίρι αρχίζω να απομακρύνω τα ασβεστολιθικά σώματα ή κάποιες μικρές πεταλίδες. Μετά, τραβάω δυνατά και προς τα έξω τον προ προσαγωγό του μυδιού δηλαδή, το σκληρό, ινώδες γένη και το ξεπλένω με άφθονο νερό.

  3. Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τις πιπεριές και τα σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη. Προσθέτω την ντομάτα, τη μουστάρδα, την πάπρικα και τον δεντρολίβανο και μαγειρεύω για 8-10 λεπτά.

  4. Παράλληλα βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω τα μύδια, προσθέτω τη ρίγανη, τα ραντίζω με τη ρετσίνα και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι της. Αχνίζω τα μύδια για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Πετάω όσα από αυτά παραμείνουν κλειστά και με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρω τα αχνισμένα μύδια μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτω περίπου ½ φλιτζάνι ζωμό από το άχνισμα των μυδιών και ανακατεύω απαλά. Αφήνω να πάρουν 1 βράση και αποσύρω από τη φωτιά. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

author-sign

Δείτε επίσης...