προορισμός…γεύση!

Εύκολη τάρτα που χρησιμοποιούμε τα μήλα με 2 διαφορετικές τεχνικές. Τριφτά γίνονται μια γρήγορη μαρμελάδα και καραμελωμένα στο τηγάνι με άρωμα βανίλιας. Τη σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μπίτερ, λευκή ή απλή κουβερτούρα.

Τάρτα μήλου pinit
1 Add to Favorites
Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 30 λεπ Cook Time 50 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 21 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Εύκολη τάρτα που χρησιμοποιούμε τα μήλα με 2 διαφορετικές τεχνικές. Τριφτά γίνονται μια γρήγορη μαρμελάδα και καραμελωμένα στο τηγάνι με άρωμα βανίλιας. Τη σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μπίτερ, λευκή ή απλή κουβερτούρα.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ. και στρώνω με το ένα φύλλο σφολιάτας καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Καθαρίζω όλα τα μήλα από τις φλούδες τους και αφαιρώ τους πυρήνες. Τρίβω τα μισά μήλα στο χοντρό του τρίφτη και τα άλλα μισά τα κόβω σε μικρούς κύβους.

    blank
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα τριμμένα μήλα και το νερό και βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι τα μήλα να «πιούν» όλα τα υγρά. Πασπαλίζω με την κρυσταλλική ζάχαρη, ανακατεύω και αφήνω να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν μαρμελάδα.

    blank
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνω το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνω τους κύβους των μήλων και σοτάρω για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη, ραντίζω με την βανίλια και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν.

    blank
  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα.

    blank
  5. Αδειάζω την μαρμελάδα μήλου στην ταρτιέρα, πασπαλίζω με την κανέλα και σκορπίζω τις μισές σταγόνες σοκολάτας. Ισιώνω καλά με ένα κουτάλι και ρίχνω τους καραμελωμένους κύβους μήλων. Σκορπίζω τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας και αφήνω στην άκρη. Ξεδιπλώνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και με ένα κουπάτ καρδούλα (ή στρογγυλό) κόβω μικρές καρδούλες. Αλείφω με λίγο νερό την περιφέρεια της ταρτιέρας (την άκρη της σφολιάτας) και κολλάω τις καρδούλες ολόγυρα. Ψήνω στο φούρνο για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα.

    blank
  6. Αποσύρω από το φούρνο, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 6


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: τάρτα μήλου σοκολάτα γάλακτος

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση