προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 30 λεπ Cook Time 10 λεπ Total Time 40 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Καλοκαίρι

Υλικά

Για την κρέμα φέτας

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Αλατίζω τις φέτες μελιτζάνας, και τις απλώνω σε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί (ή σε λαμαρίνα φούρνου), στρωμένο με λαδόκολλα. Τις αλείφω και από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο και τις ψήνω για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τις βγάζω από το φούρνο, τις αλατοπιπερώνω και τις πασπαλίζω με τη ρίγανη και το θυμάρι.

Κρέμα φέτας

  1. Βάζω στον κάδο του μπλέντερ όλα τα υλικά (φέτα, γιαούρτι, πιπεριές Φλωρίνης, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, λάδι και ελάχιστο ή καθόλου αλάτι) και τα πολτοποιώ για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να αναμειχθούν καλά -δεν χρειάζεται να γίνουν λείος πολτός, αρκεί να φτιάξω με ομοιογενή κρέμα. Τη βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει.

Ρολάκια

  1. Παίρνω τις φέτες της μελιτζάνας και τις απλώνω μία-μία σε ένα ξύλο κοπής. Στην άκρη της καθεμίας βάζω από 1 κουτ. γλυκού κρέμα φέτας και τυλίγω σε σφικτό ρολάκι το οποίο στερεώνω με μια οδοντογλυφίδα.

  2. Βάζω τα ρολάκια σε μια πιατέλα. Την ώρα του σερβιρίσματος περιχύνω με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και, αν θέλω πασπαλίζω με ελάχιστη ζάχαρη.

Keywords: μελιτζανορολα γεμιστα κρεμα φετας

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση