προορισμός…γεύση!

Αυτό το πιάτο με φασόλια μοιάζει με μαυρομάτικα σαλάτα. Μπορούμε να το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο. Αν δεν βρούμε σέσκουλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρούλια, λάπαθα, σπανάκι ή και ήμερα ραδίκια (π.χ. «ιταλικά»).

Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα

Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 45 mins Rest Time 1 min Total Time 1 hr 16 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Αυτό το πιάτο με φασόλια μοιάζει με μαυρομάτικα σαλάτα. Μπορούμε να το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο. Αν δεν βρούμε σέσκουλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρούλια, λάπαθα, σπανάκι ή ήμερα ραδίκια (π.χ. «ιταλικά»).

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω τα φασόλια σε μια μέτρια κατσαρόλα, τα καλύπτω καλά με κρύο νερό και προσθέτω τη δάφνη. Ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά και μόλις το νερό πάρει μια βράση χαμηλώνω τη θερμοκρασία και σιγοβράζω τα φασόλια για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνω αλάτι. Τα στραγγίζω, πετάω τη δάφνη και τα μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ.

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω 40 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις ροδέλες κρεμμυδιού για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τα σέσκουλα και λίγο αλάτι και τα αχνίζω για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν, να πέσει ο όγκος τους. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας στα φασόλια. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.

  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο και περιχύνω τα φασόλια. Ανακατεύω καλά και σερβίρω.

Keywords: σαλάτα μαυρομάτικα, φασόλια, σέσκουλα

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Flavorful