προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 min Cook Time 45 min Total Time 1 hr 15 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Βάζω τα φασόλια σε μια μέτρια κατσαρόλα, τα καλύπτω καλά με κρύο νερό και προσθέτω τη δάφνη. Ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά και μόλις το νερό πάρει μια βράση χαμηλώνω τη θερμοκρασία και σιγοβράζω τα φασόλια για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνω αλάτι. Τα στραγγίζω, πετάω τη δάφνη και τα μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ.

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω 40 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις ροδέλες κρεμμυδιού για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τα σέσκουλα και λίγο αλάτι και τα αχνίζω για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν, να πέσει ο όγκος τους. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας στα φασόλια. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.

  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο και περιχύνω τα φασόλια. Ανακατεύω καλά και σερβίρω.

Keywords: μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Flavorful

Απάντηση