Κόκκινα αυγά πασχαλινά

Κόκκινα αυγά πασχαλινά

Γαρδουμπάκια λεμονάτα με φινόκιο

Γαρδουμπάκια λεμονάτα με φινόκιο

Τσουρέκι στεφάνι

Τσουρέκι στεφάνι

Κατσικάκι καπαμάς στη γάστρα

Κατσικάκι καπαμάς στη γάστρα με χρωματιστές πατάτες

Τηγανιά με αρνίσια συκωταριά και γλυκάδια

Τηγανιά αρνίσια συκωταριά και γλυκάδια

Τούρτα με τυρί κρέμα, γιαούρτι και φρέσκα φρούτα

Τούρτα με τυρί κρέμα, γιαούρτι και φρέσκα φρούτα

Μπακλαβογαλατόπιτα

Μπακλαβογαλατόπιτα

Τούρτα αμυγδάλου

Τούρτα αμυγδάλου

Λαμπροκουλούρα

Λαμπροκουλούρα

Τσουρέκι φόρμας με κράνμπερις

Τσουρέκι φόρμας με κράνμπερις

Hot Cross Buns

Hot Cross Buns

Κοτόπουλο πασχαλινό με μαϊντανοσκορδάτη σάλτσα

Κοτόπουλο πασχαλινό με μαϊντανοσκορδάτη σάλτσα

Αρνίσιο μπουτάκι με αγκινάρες

Αρνίσιο μπουτάκι με αγκινάρες

Κατσικάκι λαδορίγανη στη κατσαρόλα με τηγανητές πατάτες

Κατσικάκι λαδορίγανη στη κατσαρόλα

Γεμιστά αυγά για το πασχαλινό τραπέζι

Πασχαλινά αυγά γεμιστά

Αρνίσιο μπούτι γεμιστό με «μαγειρίτσα»

Αρνίσιο μπούτι γεμιστό με «μαγειρίτσα»



Τα καλύτερα τσουρέκια της Ντίνας

Δεν υπάρχει Πάσχα που να μη μοσχομυρίζει η κουζίνα, το σπίτι, η γειτονιά ολόκληρη, από τα αρώματα των τσουρεκιών. Κλασικά, παραδοσιακά, μοντέρνα, δημιουργικά… όλα έχουν θέση τις γιορτινές μέρες. Πολίτικα ή κορδαριστά, με μαχλέπι και μαστίχα ή και με αρώματα από πορτοκάλι, λεμόνι και βανίλια, όλα τα αγαπάμε. Εδώ σας έχω τα καλύτερά μου…


Περισσότερα


Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη. Το αυγό συμβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν ερμητικά κλειστός αλλά έκρυβε μέσα του τη ζωή. Η παράδοση θέλει τα αυγά βαμμένα με έντονο κόκκινο χρώμα, αλλά τα διάφορα χρώματα δίνουν μια ανοιξιάτικη και χαρούμενη ατμόσφαιρα στο τραπέζι.


Περισσότερα

Πως διαλέγω κρέας για το Πάσχα


Πως διαλέγω κρέας για το Πάσχα

Εδώ θα διαβάσετε μερικές συμβουλές και προτάσεις για το πώς θα αγοράσετε αρνάκι και με τι τρόπους θα το ψήσετε στο φούρνο ή θα το μαγειρέψετε στην κατσαρόλα. Συμβουλές για την αγορά και την ετοιμασία της συκωταριάς και της αντεριάς!


Περισσότερα

Συκωταριά - Απαραίτητη το Πάσχα!


Δεν νοείται ελληνικό Πάσχα δίχως μεζέδες από συκωταριά: κοκορέτσι, σπληνάντερα, γαρδούμπες, μαγειρίτσα, συκωταριά στο τηγάνι και αναρίθμητες άλλες λιχουδιές είτε τοπικές είτε αγαπημένες απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα. Η συκωταριά ετοιμάζεται με πολλούς τρόπους: στη σούβλα (κοκορέτσι), στο φούρνο (γαρδούμπα), στο τηγάνι, στην κατσαρόλα (μικρές γαρδούμπες κοκκινιστές ή λεμονάτες, μαγειρίτσα).


Περισσότερα

Ιδέες με πασχαλινά αυγά


Ντίνα Νικολάου - έξυπνες ιδέες

Τα άφθονα κόκκινα αυγά που έχουμε τις ημέρες του Πάσχα, μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε για νόστιμες και εύκολες συνταγές. Διατηρείστε τα βαμμένα αυγά στο ψυγείο και ετοιμάστε συνοδευτικά πιάτα, ντιπ ή σαλάτες. Εμπνευστείτε από τις παρακάτω προτάσεις και με τη βοήθεια της φαντασίας σας χαρείτε τα!


Περισσότερα

news


Ο ιδρυτής & CEO της “Beautiful People Pr” Events Χάρης Σιανίδης βραβέυτηκε ως “Pr Influencer” της χρονιάς στα “Greek Influencers Awards”!

Το AQUA Carpatica Kids με την Έμιλυ Βάγια έφτιαξαν πασχαλινά κουλουράκια μαζί με τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

Essence στο Θέατρο Αλκμήνη

La Pantera Negra 2.0

Ο/PURIST QUEST – Cocktail Competition 2024 | Ολοκληρώθηκε ο μεγάλος τελικός του O/PURIST του πρώτου τσίπουρου νέας εποχής

Ξεχωριστές προτάσεις για τις ημέρες του Πάσχα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

live laugh love… cooking!

Η γαστρονομία και ότι την περιβάλλει είναι ο κόσμος μου, είναι το πάθος μου…

Dina Nikolaou
cheffe

press























Previous
Next

Dina’s Daily recipes on youtube

Πίτσα τάρτα με ντοματίνια και χαλούμιΜια πίτσα τάρτα σκέτο όνειρο με μια ιδιαίτερη ζύμη, ντοματίνια, χαλούμι και άρωμα δυόσμου. Κρατήστε την ζύμη και φτιάξτε πιτσούλες με ότι υλικά έχετε φρέσκα στο ψυγείο σας. Αλλαντικά, τυράκια, πιπεριές… όλα χωράνε σε μια πίτσα!Click HereΚαρμπονάρα με πανσέτα και τυρί κρέμαΗ αγαπημένη καρμπονάρα είναι, ίσως, η πιο δημοφιλής μακαρονάδα παγκοσμίως και την βρίσκουμε με διάφορες παραλλαγές. Δοκιμάστε την με νόστιμη πανσέτα και τυρί κρέμα και κρέμα γάλακτος light για να έχετε ένα γρήγορο, ελαφρύ και πεντανόστιμο πιάτο.Click HereΚοπανάκια κοτόπουλου «lolipop», με γλάσο μελιούΤα κοπανάκια κοτόπουλου είναι από τα αγαπημένα των παιδιών. Με εύκολο τρόπο τα κάνουμε ξεχωριστά σε εμφάνιση και γεύση. Αν σας αρέσουν τα πικάντικα μπορείτε να προσθέσετε στο γλάσο, 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν.Click HereΚις Λορέν (Quiche Lorraine)Η κλασική «γαλλίδα» Κις Λορέν είναι από τις πιο δημοφιλείς συνταγές παγκοσμίως. Πλούσια, χορταστική και τέλεια απολαυστική μπορείτε να την σερβίρετε και σαν κυρίως πιάτο μαζί με μια φρεσκοκομμένη, πράσινη σαλάτα.Click HereΖαμπονοκασερόπιταΠλούσια και χορταστική ζαμπονοκασερόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας. Η πιπεριά Φλωρίνης δίνει έντονο χρώμα αλλά αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μισή καυτερή πιπερίτσα.Click HereΚέικ δίχρωμο με πελτέ και φέταΕντυπωσιακό και απίστευτα νόστιμο δίχρωμο κέικ με πελτέ αλλά και «δυνατή» φέτα. Οι σταφίδες δίνουν τη γλύκα που χρειάζεται για να ισορροπήσουν οι γεύσεις και η ρίγανη τη δροσιά του καλοκαιριού.Click HereΡολά μελιτζάνας γεμιστά με κιμά, κοκκινιστά στο φούρνοΤα ρολά μελιτζάνας γεμισμένα με κιμά γίνονται κοκκινιστά στο φούρνο με μια ονειρεμένη σαλτσούλα που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να τα σερβίρετε με ένα αφράτο ρύζι. Αυτομάτως το μεζεδάκι γίνεται κυρίως πιάτο.Click HereΣουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε σάλτσα γιαουρτιούΣουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε σάλτσα γιαουρτιού. Ότι πιο νόστιμο και ελαφρύ έχετε δοκιμάσει. Τα «παντρεύουμε» με καλοκαιρινά λαχανικά και τα συνοδεύουμε με πιτούλες, αρωματισμένο γιαούρτι με δυόσμο και πατατούλες τηγανητές. Όνειρο!Click HereΤυρόπιτα με ντοματίνιαΕύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη τυρόπιτα με ντοματίνια, μοτσαρέλα και φρέσκο δυόσμο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μπλε τυρί για πιο πικάντικη γεύση αλλά και κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας σας.Click HereΡολάκια τυριού με καταΐφιΜικρά και αφράτα ρολάκια τυριού με ντελικάτο φύλλο καταΐφι που θα λατρέψετε. Φτιάχνονται πολύ εύκολα και τρώγονται αμέσως. Επιλέξτε και διαφορετικούς συνδυασμούς τυριών για ποικιλία στη γεύση. Μπλε τυρί, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, μανούρι… όλα μπορούν να γίνουν τυρορολάκια.Click Here
Previous slide
Next slide


Κάνε subscribe στο κανάλι μου για τις καλύτερες συνταγές