προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 mins Cook Time 45 mins Total Time 1 hr 15 mins Servings: 10

Υλικά

Για το μίγμα μπακλαβά

Για την κρέμα

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Off On

Για την κρέμα

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα και προσθέτω τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατεύω και ρίχνω σιγά το σιμιγδάλι ενώ ανακατεύω συνεχώς για να μην σβολιάσει η κρέμα. Μόλις η κρέμα δέσει την αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει. Χτυπάω τα αυγά, τα προσθέτω στη κρέμα και ανακατεύω καλά.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.

Για το μίγμα μπακλαβά

  1. Σε ένα μπολ ενώνω την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψιχα, το σουσάμι, την κανέλα και το γαρίφαλο.

  2. Βουτυρώνω ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 32-34 εκ., και στρώνω ένα φύλλο κρούστας φροντίζοντας να εξέχει λίγο από τα τοιχώματα του ταψιού. Το βουτυρώνω και το πασπαλίζω με λίγο από το μίγμα μπακλαβά. Συνεχίζω έτσι μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το μίγμα μπακλαβά.
    Ρίχνω πάνω την κρύα κρέμα και την απλώνω με τη ράχη ενός κουταλιού. Τα φύλλα που εξέχουν τα τυλίγω σε ρολό πάνω από τη γέμιση.

Για την επιφάνεια

  1. Χτυπάω το αυγό με το γάλα εβαπορέ και το ρίχνουμε πάνω στη κρέμα. Πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και κανέλα. Ψήνω για 45 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια και να ψηθούν τα φύλλα.
    Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το γλυκό να κρύωσει για λίγο. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Keywords: μπακλαβογαλατόπιτα, μπακλαβάς, γαλατόπιτα, γάλα, παραδοσιακό, πασχαλινό,

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Mouth-watering