Καλαμπόκι ψητό με πικάντικη σάλτσα τσίλι
Υλικά
Για το ψήσιμο
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
-
Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Απλώνω τις πιπεριές Φλωρίνης σε μια λαμαρίνα και τις ψήνω μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Φροντίζω να τις γυρίζω τακτικά ώστε να ψηθούν ολόγυρα. Βγάζω τις πιπεριές από το φούρνο, τις μεταφέρω σε μια σακούλα τροφίμων και τις αφήνω εκεί να κρυώσουν.
-
Αφαιρώ τη φλούδα και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις μεταφέρω στο μπλέντερ. Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.
Για τα καλαμπόκια
-
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνω τα καλαμπόκια και τα βράζω για 15 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τα υλικά του ψησίματος.
-
Βγάζω τα καλαμπόκια από την κατσαρόλα και τα μεταφέρω σε μια σχάρα τοποθετημένη επάνω σε ένα ταψάκι. Πασπαλίζω με το μείγμα και ψήνω στο γκριλ για 15-20 λεπτά.
Αν μπορούμε και έχουμε έτοιμη θράκα για bbq, αντί να τα ψήσουμε στο γκριλ τα ψήνουμε στη θράκα. Σαφώς πιο νόστιμα!
Σερβίρω τα καλαμπόκια με χοντρό αλάτι και τη σάλτσα τσίλι.
Μέγεθος μεριδίων 1
Μερίδες 1
- Ποσότητα ανά μερίδα
- Θερμίδες 1
- Θερμίδες απο λίπη 1
- % Ημερήσια Τιμή *
- Ολικά λίπη 1g2%
- Κορεσμένα λίπη 1g5%
- Τρανς λιπαρά 1g
- Χοληστερόλη 1mg1%
- Νάτριο 1mg1%
- Ποτάσσιο 1mg1%
- Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
- Φυτικές Ίνες 1g4%
- Σάκχαρα 1g
- Πρωτεϊνη 1g2%
- Βιταμίνη Α 1%
- Βιταμίνη C 1%
- Ασβέστιο 1%
- Σίδηρο 1%
- Βιταμίνη D 1%
- Βιταμίνη Ε 1%
- Βιταμίνη Κ 1%
- Θιαμίνη 1%
- Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
- Νιασίνη 1%
- Βιταμίνη Β6 1%
- Φυλλικό οξύ 1%
- Βιταμίνη Β12 1%
- Βιταμίνη Η (Β7) 1%
- Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
- Φώσφορος 1%
- Ιώδιο 1%
- Μαγνήσιο 1%
- Ψευδάργυρος 1%
- Σελήνιο 1%
- Χαλκός 1%
- Μαγγάνιο 1%
- Χρώμιο 1%
- Μολυβδαίνιο 1%
- Χλωρίδιο 1%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.
Note
Tip: Αν δεν έχετε χρόνο να ψήσετε φρέσκες πιπεριές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες ψημένες πιπεριές από βάζο. Λίγη προσοχή στο αλάτισμα γιατί είναι ήδη αλμυρές λόγω της άλμης που συντηρούνται.