προορισμός…γεύση!

Καλαμπόκι ψητό με πικάντικη σάλτσα τσίλι

0 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 35 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Καλοκαίρι

Υλικά

Για το ψήσιμο

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη σάλτσα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Απλώνω τις πιπεριές Φλωρίνης σε μια λαμαρίνα και τις ψήνω μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Φροντίζω να τις γυρίζω τακτικά ώστε να ψηθούν ολόγυρα. Βγάζω τις πιπεριές από το φούρνο, τις μεταφέρω σε μια σακούλα τροφίμων και τις αφήνω εκεί να κρυώσουν.

  2. Αφαιρώ τη φλούδα και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις μεταφέρω στο μπλέντερ. Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.

Για τα καλαμπόκια

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνω τα καλαμπόκια και τα βράζω για 15 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τα υλικά του ψησίματος.

  2. Βγάζω τα καλαμπόκια από την κατσαρόλα και τα μεταφέρω σε μια σχάρα τοποθετημένη επάνω σε ένα ταψάκι. Πασπαλίζω με το μείγμα και ψήνω στο γκριλ για 15-20 λεπτά.
    Αν μπορούμε και έχουμε έτοιμη θράκα για bbq, αντί να τα ψήσουμε στο γκριλ τα ψήνουμε στη θράκα. Σαφώς πιο νόστιμα!
    Σερβίρω τα καλαμπόκια με χοντρό αλάτι και τη σάλτσα τσίλι.

Note

Tip: Αν δεν έχετε χρόνο να ψήσετε φρέσκες πιπεριές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες ψημένες πιπεριές από βάζο. Λίγη προσοχή στο αλάτισμα γιατί είναι ήδη αλμυρές λόγω της άλμης που συντηρούνται.

Keywords: Καλαμπόκι ψητό
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *