προορισμός…γεύση!

Hot dogs με λουκάνικα Τζουμαγιάς και σπιτική μαγιονέζα

4 από 1 αξιολόγηση
Prep Time 30 λεπ Total Time 30 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 12 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για την μαγιονέζα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την μαγιονέζα

  1. Σε ένα μπολ ρίχνω τους κρόκους, το ξίδι και τη μουστάρδα και τα χτυπάω με το μίξερ χειρός, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά και, σταδιακά, σε μεγαλύτερη ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω τελείως ομοιογενές μείγμα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ αρχίζω να ρίχνω το ελαιόλαδο σε πολύ αργή ροή, χτυπώντας ασταμάτητα.

  2. Σταδιακά, το μείγμα γίνεται ολοένα και πιο αφράτο, κρεμώδες και ανοιχτόχρωμο, μέχρι που στο τέλος, όταν πια θα έχω ρίξει όλο το ελαιόλαδο, η μαγιονέζα μου θα είναι πολύ αφράτη και βελούδινη. Αν γίνει πιο σφιχτή, ρίχνω μερικές σταγόνες νερό. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.

Για τα hot dogs

  1. Ζεσταίνω σε πολύ δυνατή θερμοκρασία ένα τηγάνι με ραβδώσεις. Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο τα λουκάνικα τζουμαγιάς και τα ψήνω, γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές. Κόβω τα λουκάνικα στη μέση.

  2. Κόβω τα ψωμάκια στη μέση και αλείφω την μία πλευρά με κέτσαπ και την άλλη με μουστάρδα. Βάζω στο κέντρο, μισό ψημένο λουκάνικο και απλώνω μία κουταλιά σπιτική μαγιονέζα.
    Σερβίρω αμέσως.

Keywords: hot dogs λουκανικα τζουμαγιας σπιτικη μαγιονεζα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση