προορισμός…γεύση!

Τυρόπιτα με πολέντα χωρίς φύλλο

Τυρόπιτα με πολέντα χωρίς φύλλο

1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 45 mins Total Time 1 hr 5 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα αυγά με τη φέτα και το κατίκι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω την πολέντα με το μπέικιν πάουντερ.

  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα σε χαμηλή φωτιά και λίγο πριν αρχίσει να καίει ρίχνω πασπαλιστά και σε δόσεις το μείγμα πολέντας, ανακατεύοντας έντονα και ασταμάτητα με το σύρμα. Μαγειρεύω ανακατεύοντας, για μερικά λεπτά, μέχρι να πήξει και αδειάζω το μείγμα στο μπολ με τα τυριά. Ανακατεύω και προσθέτω το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά.

  3. Με το μισό βούτυρο αλείφω ένα μέτριο ταψί και στρώνω εκεί το μείγμα που ετοίμασα. Πασπαλίζω με το ρεγκάτο και περιχύνω με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ψήνω την πίτα για 40 - 45 λεπτά και τη σερβίρω ζεστή ή χλιαρή, συνοδεύοντας με σαλάτα εποχής.

Keywords: Τυρόπιτα,με,πολέντα,χωρίς,φύλλο
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *