προορισμός…γεύση!

Ανοιχτές πίτες με αχλάδι, coppa και μοτσαρέλα
0 Add to Favorites

Ανοιχτές πίτες με αχλάδι, coppa και μοτσαρέλα

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 10 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 30 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C αερόθερμο. Πλένω τα αχλάδια και τα κόβω σε λεπτές φέτες. Τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Απλώνω το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας και κόβω σε 4 παραλληλόγραμμα κομμάτια. Διπλώνω τις άκρες των παραλληλογράμμων δημιουργώντας ένα μικρό «στεφάνι». Μοιράζω το τυρί κρέμα, το απλώνω σε όλο το φύλλο και αλατοπιπερώνω. Τοποθετώ από 1-2 φέτες αχλάδι και αλείφω την περιφέρεια με χτυπημένο κρόκο αυγού. Σκορπίζω τα καρύδια και ραντίζω με τις 2 κουταλιές μέλι.

  3. Ψήνω τις πίτες για 15-17 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο, μοιράζω την μοτσαρέλα, την coppa, από 1 κλαδάκι λεβάντα και ραντίζω με το υπόλοιπο μέλι. Επαναφέρω στο φούρνο για 5-7 λεπτά ακόμη.

Keywords: αχλάδι, coppa, μοτσαρελα, πιτες,