Ανοιχτές πίτες με αχλάδι, coppa και μοτσαρέλα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C αερόθερμο. Πλένω τα αχλάδια και τα κόβω σε λεπτές φέτες. Τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού και τα αφήνω στην άκρη.
-
Απλώνω το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας και κόβω σε 4 παραλληλόγραμμα κομμάτια. Διπλώνω τις άκρες των παραλληλογράμμων δημιουργώντας ένα μικρό «στεφάνι». Μοιράζω το τυρί κρέμα, το απλώνω σε όλο το φύλλο και αλατοπιπερώνω. Τοποθετώ από 1-2 φέτες αχλάδι και αλείφω την περιφέρεια με χτυπημένο κρόκο αυγού. Σκορπίζω τα καρύδια και ραντίζω με τις 2 κουταλιές μέλι.
-
Ψήνω τις πίτες για 15-17 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο, μοιράζω την μοτσαρέλα, την coppa, από 1 κλαδάκι λεβάντα και ραντίζω με το υπόλοιπο μέλι. Επαναφέρω στο φούρνο για 5-7 λεπτά ακόμη.