destination taste!

ΠΙΤΑ ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ

ΠΙΤΑ ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ

ΠΙΤΑ ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ

: 6-8
: 15 min
: 40 min

Αυτή την πίτα την φτιάχνω με τα περισσεύματα από το γαλλικό ρατατούιγ ή το ελληνικό τουρλού. Το μέγεθός της εξαρτάται από το περίσσευμα που έχω στη διάθεσή μου.

Υλικά
  • 8 φύλλα κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζ. τσαγιού έτοιμο ρατατούιγ* ή τουρλού (τα μετράω στραγγισμένα από τη σάλτσα τους)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας σουσάμι
  • *Η ποσότητα τη γέμισης δεν είναι δεσμευτική. Μπορείτε να βάλετε ακόμα περισσότερο. Δεν μπορείτε όμως, να βάλετε λιγότερη από αυτό που σας προτείνω. Τα 3 φλιτζάνια είναι το ελάχιστο.
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Στραγγίζω τα έτοιμα μαγειρεμένα λαχανικά από τα υγρά τους και αν είναι πολύ χοντροκομμένα τα βάζω σε ένα μπολ και τα «σπάω» με ένα πηρούνι. Προσθέτω τη γραβιέρα, λίγο αλάτι (το φαγητό είναι ήδη αλατισμένο) και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύω και αφήνω τη γέμιση στην άκρη.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 3 Αλείφω ένα ταψάκι 35×25 εκ. με λίγο ελαιόλαδο και στρώνω 2 φύλλα κρούστας λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Αδειάζω ένα φλιτζάνι γέμιση και την σκορπάζω με ένα κουτάλι να πάει παντού. Σκεπάζω με δύο ακόμα φύλλα κρούστας λαδωμένα και απλώνω άλλο ένα φλυτζάνι γέμισης. Επαναλαμβάνω ακόμα μια φορά τη διαδικασία (φύλλα-γέμιση) και τέλος σκεπάζω με τα τελευταία λαδωμένα φύλλα. Γυρίζω τις άκρες τους για να δημιουργήσω ένα κόθρο γύρω από την πίτα. Λαδώνω με όσο ελαιόλαδο έχει απομείνει και πασπαλίζω με το σουσάμι.
  • Βήμα 4 Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
  • Βήμα 5 Βγάζω την πίτα από το φούρνο και την αφήνω για 15 λεπτά πριν την κόψω.
  • Βήμα 6 Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια