προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 15 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 45 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Καλοκαίρι

Υλικά

Για τη βινεγκρέτ

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη βινεγκρέτ

  1. Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το κόλιανδρο και αλατοπίπερο. Σταδιακά ρίχνω το λάδι και χτυπάω λίγο ακόμη, μέχρι να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Για την σαλάτα

  1. Πλένω αρκετές φορές την κινόα και την βάζω σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτω 500 ml από τον ζωμό και αφήνω να πάρει βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 15-18 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω με ένα καπάκι και την αφήνω να κρυώσει.

  2. Παράλληλα, ξεπλένω τις φακές και τις βάζω σε ένα κατσαρόλακι μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό. Αφήνω να βράσουν για 20-25 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, τις σουρώνω και τις αφήνω να κρυώσουν.

  3. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύω την κινόα με τις φακές. Προσθέτω το αγγούρι, τα ντοματίνια, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Ρίχνω τη φέτα και αλατοπιπερώνω. Ραντίζω με την βινεγκρέτ, ανακατεύω καλά και σερβίρω.

Keywords: σαλατα κινοα φακες λαχανικα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση