Βλητόπιτα με κιμά
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
-
Σε μια λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι. Προσθέτω το αλάτι, το ελαιόλαδο, το αυγό και το νερό λίγο λίγο. Ζυμώνω μέχρι να αποκτήσω μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνω τη ζύμη να σταθεί για ½ ώρα.
-
Χωρίζω τη ζύμη σε δύο μέρη (το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο). Ανοίγω τις ζύμες σε δύο χοντρά φύλλα και τα σκεπάζω για να μην ξεραθούν μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.
Για τη γέμιση
-
Καθαρίζω και πλένω τα βλήτα. Τα στραγγίζω και τα κόβω σε μικρά κομμάτια. Τα βάζω σε λεκάνη, τα αλατίζω και τα τρίβω με τα χέρια μου να στραγγίξουν τα νερά τους. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι. Προσθέτω τον κιμά και τον καβουρδίζω ελαφρά. Ρίχνω λίγο νεράκι και τον αφήνω να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτω τα βλήτα καλά στυμμένα, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τον κιμά να κρυώσει ελαφρώς.
Προσθέτω τα τυριά και τα χτυπημένα αυγά. -
Στρώνω το μεγαλύτερο φύλλο, σε ένα λαδωμένο ταψί 26-28 εκ. Ρίχνω τη γέμιση και την απλώνω καλά. Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο και ενώνω τα δύο φύλλα στις άκρες του ταψιού να κολλήσουν καλά. Αλείφω την πίτα με λίγο ελαιόλαδο (αν θέλετε μπορείτε να την αλείψετε και με αυγό χτυπημένο) και την χαράζω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα.
User Reviews
Πολύ ωραία συνταγή! Τί ταψί προτείνετε παρακαλώ;
Η συγκεκριμένη ποσότητα χρειάζεται ένα ταψάκι 26-28 εκ. αλλά μπορείς και λίγο μεγαλύτερο. Απλά θα γίνει πιο λεπτή!
Καλή επιτυχία!
Υπέροχη φαίνεται…. Εχω μια απορία :τα βλητα ποτέ μπαίνουν στη συνταγή;
Exceptional!