destination taste!

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ

: 30 κουλούρια
: 30 min
: 20 min

Το μυστικό για μαλακά μουστοκούλουρα είναι να μην στεγνώσουν στο ψήσιμο είναι να σκεπάσουμε το ταψί (ή τη λαμαρίνα) που θα τα ψήσουμε με ένα άλλο ταψί, προσέχοντας το ταψί αυτό να μην ακουμπά στα κουλούρια. Αν τα θέλουμε τραγανά, τα ψήνουμε «ξεσκέπαστα».

Υλικά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. μούστο
  • 200 γρ. ηλιέλαιο (ή ελαφρύ ελαιόλαδο)
  • 400 γρ. νερό
  • 15 γρ. σόδα (σκόνη)
  • 15 γρ. αμμωνία
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλλα (σκόνη)
  • ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο (σκόνη)
  • 1.000-1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια λεκάνη (ή σε ένα μεγάλο μπολ) βάζω τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το νερό και τον μούστο και χτυπάω καλά ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω τη σόδα και την αμμωνία και ανακατεύω μέχρι να διαλυθούν καλά.
  • Βήμα 2 Ρίχνω την κανέλα και το γαρύφαλλο και αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να φτιάξω μια ζύμη μαλακή, ελαστική με λαδωμένη υφή.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 4 Το κόβω σε κομμάτια με βάρος περίπου 50 γρ. και τα πλάθω σε χονδρά στρογγυλά κουλούρια, δηλαδή στο κλασικό σχήμα του μουστοκούλουρου.
  • Βήμα 5 Στρώνω ένα μεγάλο ταψί (ή μια λαμαρίνα φούρνου) με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αραδιάζω εκεί τα μουστοκούλουρα, αφήνοντας μεταξύ τους περίπου 2 εκ. απόσταση.
  • Βήμα 6 Σκεπάζω το ταψί με ένα άλλο ταψί (χωρίς να ακουμπά στα κουλούρια) και το βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  • Βήμα 7 Ψήνω τα μουστοκούλουρα για 15 – 20 λεπτά και τα αφήνω να κρυώσουν επάνω σε μια σχάρα.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο