destination taste!

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ

: 4
: 20 min
: 30 min

Για ωραία εμφάνιση, κόβουμε τη σάρκα του καρπουζιού και του πεπονιού με το ειδικό μικρό σκουπ που κόβει μικρές ολοστρόγγυλες μπάλες.

Υλικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 καρφάκια γαρίφαλο
  • 2 μακριές φέτες καρπούζι, χωρίς κουκούτσια, κομμένες σε μικρούς κύβους ή σε μικρές μπάλες με το ειδικό σκουπ
  • 1 μέτριο γλυκό πεπόνι, κομμένο στη μέση, καθαρισμένο από ίνες και σπόρια και κομμένο σε μικρούς κύβους ή σε μικρές μπάλες με το ειδικό σκουπ
  • τα φύλλα από 1 κλαράκι φρέσκια μέντα (ή δυόσμου, που θα βρούμε στα φυτώρια)
  • 2 – 3 κουτ. γλυκού έτοιμη γρανίτα λεμόνι, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 3 – 4 λεπτά και προσθέτω τα γαρίφαλα. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
  • Βήμα 2 Σε μια μεγάλη σαλατιέρα (ή σε ατομικά μπολ) βάζω τα κομμάτια (ή τις μπαλίτσες) από καρπούζι και πεπόνι. Ψιλοκόβω τα φύλλα μέντας ή δυόσμου και τα ρίχνω στη σαλατιέρα. Ανακατεύω απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 3 Σουρώνω το κρύο σιρόπι, περιχύνω τη φρουτοσαλάτα και ανακατεύω απαλά. Αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά.
  • Βήμα 4 Σκορπίζω με το κουτάλι τη γρανίτα λεμονιού και σερβίρω αμέσως.