destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΠΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΚΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΠΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΚΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΠΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΚΑ

: 6-8
: 30 min
           
: 4 hr

Επιμένω ότι οι σπιτικές τούρτες μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολες και απλές στην παρασκευή τους από όσο φοβάστε! Διαλέξτε καλής ποιότητας μπισκότα και απογειώστε τη γεύση!

Υλικά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουτάκι βανίλια σε σκόνη
  • 1 νεροπότηρο ψιλό σιμιγδάλι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • 1 μεγάλο κουτί «πουράκια» (τύπου καπρίς) με γέμιση κακάο
  • 1 μεγάλο κουτί «πουράκια» (τύπου καπρίς) με γέμιση βανίλια
  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ, με επικάλυψη σοκολάτας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαρμελάδα σύκο
  • 4 -5 φρέσκα σύκα, μαύρα ή πράσινα, για το γαρνίρισμα, κομμένα στη μέση
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη αλλά να μην πάρει βράση το γάλα. Χαμηλώνω τη φωτιά και, σταδιακά, ρίχνω το σιμιγδάλι, πασπαλιστά, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα. Μαγειρεύω το μείγμα, πάντα με διαρκές ανακάτεμα, μέχρι να πήξει και να γίνει μια πυκνή κρέμα. Ρίχνω το ξύσμα, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά, Σκεπάζω την κρέμα με διάφανη μεμβράνη, εφαρμόζοντας την στην επιφάνεια της κρέμας ώστε να μην σχηματιστεί πέτσα, και αφήνω κατά μέρος, μέχρι να κρυώσει.
  • Βήμα 2 Συναρμολόγηση: Παίρνω μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα (ή βάζω σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 24 εκ.). Στα τοιχώματα της φόρμας στερεώνω όρθια τα πουράκια, εναλλάξ ανά τέσσερα (δηλαδή τέσσερα με γέμιση κακάο και τέσσερα με γέμιση βανίλιας), ώστε να ντύσω καλά τα τοιχώματα, χωρίς κενά. Στον πυθμένα της φόρμας βάζω μια καλή στρώση από τα μισά μπισκότα πτι μπερ, με τη σοκολάτα προς τα πάνω, καλύπτοντας καλά όλο τον πυθμένα, χωρίς κενά. Αδειάζω από πάνω τη μισή ποσότητα από την κρέμα σιμιγδαλιού και τη σκεπάζω με τα υπόλοιπα μπισκότα πτι μπερ, με τη σοκολάτα προς τα κάτω. Ρίχνω την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνω καλά την επιφάνεια. Σκεπάζω την τούρτα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω για 4 ώρες στο ψυγείο, μέχρι η κρέμα να παγώσει και να σφίξει καλά.
  • Βήμα 3 Τη βγάζω, αφαιρώ τη μεμβράνη και αλείφω την επιφάνειά της με τη μαρμελάδα σύκο. Διακοσμώ με τα φρέσκα σύκα και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΠικάντικο ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με πιπεριές

Dina’s Daily RecipesΡύζι τηγανητό με λαχανικά και αυγά