προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 mins Cook Time 25 mins Rest Time 90 mins Total Time 2 hrs 15 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 25

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω την κρέμα γάλακτος και το γάλα στον κάδο της κουζινομηχανής και ρίχνω πασπαλιστά τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύω και αφήνω το μείγμα για 10 λεπτά.

  2. Προσθέτω το βούτυρο, τα αυγά και ξεκινάω προσθέτω σταδιακά το αλεύρι ενώ δουλεύω τα υλικά με τον γάντζο (το αλεύρι θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των αυγών). Μόλις ενωθούν προσθέτω το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και αφήνω να ζυμωθούν μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή, ομοιογενής ζύμη.

  3. Σκεπάζω τον κάδο με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα). Μεταφέρω τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και κόβω σε κομμάτια περίπου 80 γρ. Πλάθω τα κομμάτια σε μπαλάκια, τα σκεπάζω με πετσέτα και τα αφήνω να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.

  4. Παίρνω ένα μπαλάκι και το πλάθω σε μακρύ κορδόνι πάχους περίπου 2 εκατοστών. Κόβω ένα κομμάτι από τη μια πλευρά και με ένα μαχαίρι το κόβω σε δύο κομμάτια κρατώντας στα ενωμένα από την μια πλευρά (για το κεφάλι με τα αυτιά).

  5. Από το μακρύ κορδόνι που έχει απομείνει, κόβω ένα μικρό κομματάκι (για την ουρά) και το αφήνω στην άκρη. Τυλίγω το υπόλοιπο κορδόνι σε σπιράλ. Μεταφέρω το σπιράλ σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετώ το κεφάλι και την ουρά, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν στο σπιράλ και βάζω από 1 μπαχάρι. Τελειώνω με όλα τα κομμάτια ζύμης και σκεπάζω τη λαμαρίνα με πετσέτα για 15 λεπτά.

  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Αλείφω τα λαγουδάκια με χτυπημένο αυγό και ψήνω για 25 λεπτά.

Keywords: πασχαλινά κουλούρια, κουλούρια, Πάσχα, μαγιά, για παιδιά, εύκολο,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *