destination taste!

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

: 16-20
: 30 min
: 25 min

Αν δεν σας αρέσει η μαστίχα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με εσάνς αμυγδάλου. Ταιριάζει, επίσης, πολύ με την τραγανή ζύμη και τις δροσερές φράουλες.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 170 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 170 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο λιωμένο βούτυρο, για τα φορμάκια
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο διαλυμένη με λίγο νερό
  • Για την κρέμα μαστίχας
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού (300 ml) γάλα
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 70 γρ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα τριμμένη με 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη ζύμη: Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω για 5-6 λεπτά. Προσθέτω το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτω το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι και ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω την κρέμα.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 3 Αλείφω τα ειδικά φορμάκια για ταρτάκια με λίγο βούτυρο. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Ανοίγω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με την πλάστη. Κόβω με ένα ποτήρι μικρούς κύκλους ζύμης και τους τοποθετώ στις θήκες. Κόβω μικρά κομμάτια χαρτιού ψησίματος και τα τοποθετώ επάνω στις ζύμες. Γεμίζω με λίγο ρύζι και βάζω τα ταρτάκια στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζω το ταψάκι, αφαιρώ τα χαρτιά με το ρύζι και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 8 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Βγάζω τα ταρτάκια σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.
  • Βήμα 4 Για την κρέμα μαστίχας: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω καλά το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσω να κάψει. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 5 Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει κολλώδες. Σταδιακά, προσθέτω το αλεύρι και το κορν φλάουρ και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ενωθεί καλά με τα υλικά και να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια. Ρίχνω σιγά-σιγά το ζεστό γάλα, πάντα χτυπώντας με το μίξερ, μέχρι να φτιάξω σχετικά ρευστό μείγμα. Το αδειάζω ξανά στο κατσαρολάκι, προσθέτω και τη μαστίχα και ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω την κρέμα με διάφανη μεμβράνη, την οποία εφαρμόζω στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνω κατά μέρος για να μην σχηματιστεί πέτσα, και την αφήνω να κρυώσει και να γίνει χλιαρή.
  • Βήμα 6 Συναρμολόγηση: Αλείφω τα ταρτάκια με το μίγμα της μαρμελάδας βερίκοκο για να γυαλίσουν. Γεμίζω με την κρέμα μαστίχας και βάζω στην κορυφή από μια φράουλα την οποία γυαλίζω με λίγη μαρμελάδα.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» έκπληξη με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΜελιτζάνες σαγανάκι με λαδοτύρι Μυτιλήνης