προορισμός…γεύση!

Μην μείνετε στα μελομακάρονα! Το γλυκάκι αυτό το ετοιμάζω και με διάφορα μπισκότα που έχουν περισσέψει, καθώς και με… πρώην αφράτα κουλουράκια που μπαγιάτεψαν και ξεράθηκαν.

pinit
0 Add to Favorites
5 from 1 vote

Γλυκάκι της στιγμής με περισσεύματα από μελομακάρονα

Prep Time 15 min Rest Time 30 min Total Time 45 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

Video
Off On

  1. Χτυπάω το ανθότυρο με την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει

  2. Προσθέτω την άχνη και συνεχίζω το χτύπημα, σε υψηλότερη ταχύτητα για λίγο ακόμη, μέχρι το μείγμα να γίνει μια κρέμα φουσκωτή και αφράτη

  3. Βάζω την κρέμα στο ψυγείο, σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να σφίξει

  4. Βάζω τα θρυμματισμένα μελομακάρονα σε ένα μπολ, τα ραντίζω με το σιρόπι από το γλυκό κουταλιού και το κονιάκ και ανακατεύω προσεκτικά με ένα κουτάλι

  5. Μοιράζω τα μουσκεμένα μελομακάρονα σε 4 – 6 ψηλά γυάλινα ποτήρια, αφήνοντας μια μικρή ποσότητα κατά μέρος, για τη διακόσμηση

  6. Συμπληρώνω με την κρέμα, με την οποία γεμίζω τα ποτήρια μέχρι επάνω

  7. Πασπαλίζω με τα θρυμματισμένα μελομακάρονα που άφησα κατά μέρος

  8. Προσθέτω λίγο γλυκό του κουταλιού κεράσι ή βύσσινο, μαζί με λίγο από το σιροπάκι τους, και σερβίρω αμέσως

Keywords: γλυκάκι της στιγμής με περισσεύματα από μελομακάρονα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Excellent!

Απάντηση