προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 5 λεπ Cook Time 1 ώρα Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 35 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω σε ένα μπολ τη Μαυροδάφνη, προσθέτω τα κομμένα κεράσια και τα αφήνω να μουσκέψουν για 30 λεπτά.

  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω 1 λίτρο κρύο νερό και το ξεπλυμένο ρύζι. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και αποσύρω.

  3. Σε μια άλλη, μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζω το γάλα, τη σκόνη βανίλιας, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να βράζει το γάλα. Ρίχνω αμέσως το ρύζι με το νερό του, χαμηλώνω πολύ τη φωτιά και σιγοβράζω για 30 - 40 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει καλά, να φουσκώσουν οι κόκκοι του να χυλώσει. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τους κρόκους και το βούτυρο και ανακατεύω έντονα με την κουτάλα για να ενωθούν καλά τα υλικά και οι κρόκοι να «μαγειρευτούν» από την υψηλή θερμοκρασία του ρυζόγαλου, παραμένοντας ρευστοί και να μην στερεοποιηθούν.

  4. Μοιράζω το μισό ρυζόγαλο σε 4 - 6 μπολάκια. Στραγγίζω τα κεράσια (κρατάω τη Μαυροδάφνη) και τα μοιράζω πάνω στο ρυζόγαλο στα μπολ. Τα σκεπάζω με το υπόλοιπο ρυζόγαλο και αφήνω τα μπολάκια για 10 λεπτά, μέχρι να κρυώσει κάπως το ρυζόγαλο.
    Περιχύνω με τη Μαυροδάφνη και σερβίρω αμέσως.

    Ρυζόγαλο με κρασάτα κεράσια
Keywords: ρυζογαλο με κρασατα κερασια

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση