προορισμός…γεύση!

Τάρτα σοκολάτα – καρύδα χωρίς ψήσιμο

Τάρτα σοκολάτα – καρύδα χωρίς ψήσιμο

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Rest Time 5 ώρα Total Time 5 ώρες 20 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για την βάση

Για την κρέμα καρύδας

Για την κρέμα σοκολάτας

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη βάση

  1. Στρώνω με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες, με διάμετρο 24 εκ. ή ένα ταψάκι ίδιας διαμέτρου, με αποσπώμενα τοιχώματα.

  2. Ανακατεύω καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη. Αδειάζω το μίγμα στη φόρμα (ή το ταψάκι) και το απλώνω ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση.

Για την κρέμα καρύδας

  1. Ζεσταίνω το γάλα και διαλύω τη ζελατίνη ενώ πρώτα την έχω μαλακώσει σε κρύο νερό. Χτυπάω με αυγοδάρτη το τυρί κρέμα με το γάλα και τη ζελατίνη. Προσθέτω τη καρύδα και ανακατεύω καλά. Στρώνω το μίγμα πάνω από τη βάση της τάρτας. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι το μίγμα να σφίξει καλά.

Για την κρέμα σοκολάτας

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος χωρίς να την αφήσω να κάψει. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω μέσα τη σπασμένη κουβερτούρα. Αρχίζω να ανακατεύω ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει και να προκύψει ένα λείο μίγμα. Αφήνω για λίγο να κρυώσει ελαφρά και αδειάζω την κρέμα σοκολάτας επάνω στην ήδη παγωμένη κρέμα καρύδας. Ξαναβάζω τη φόρμα στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες μέχρι να σφίξει και η δεύτερη κρέμα.

  2. Για να σερβίρω, κόβω τη τάρτα σε κομμάτια και γαρνίρω με τρίμα από καραμελωμένα αμύγδαλα ή φιστίκι και παγωτό καϊμάκι.

Keywords: τάρτα σοκολάτα – καρύδα χωρίς ψήσιμο

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Really good!

  1. Eve_nkld

    Really good!