destination taste!

ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟΙ

ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟΙ

ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟΙ

: 4
: 15 min
: 30 min

Τέλεια, τραγανά κεφτεδάκια, ιδιαίτερα πικάντικα που ταιριάζουν πολύ με το ούζο και το τσίπουρο.

Υλικά
  • 2 κουτ. σούπας ταραμάς, λευκός
  • 5 – 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοτριμμένη στον τρίφτη
  • ξύσμα και χυμός από 1/2 ακέρωτο λεμόνι
  • ψίχα από 2 φέτες ψωμί, κατά προτίμηση μπαγιάτικο, μουσκεμένη σε κρύο νερό και καλά στυμμένη (θα χρειαστώ περίπου 1½ φλιτζ. τσαγιού στυμμένη ψίχα)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 – 3 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ηλιέλαιο καλής ποιότητας, για το τηγάνισμα
  • χυμός λεμονιού, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολάκι βάζω τον ταραμά και 2 – 3 κουταλιές καυτό νερό. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να διαλυθεί και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το χυμό του λεμονιού, το ξύσμα του, τον άνηθο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι). Ανακατεύω πολύ καλά. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά σφικτό, για να πλάθεται, επομένως, αν χρειάζεται, ρίχνω λίγο παραπάνω αλεύρι. Πλάθω κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα πιέζω ελάχιστα.
  • Βήμα 2 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω καλής ποιότητας ηλιέλαιο, μέχρι η στάθμη του να φτάσει 3 εκ. από τον πυθμένα. Το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζω τους ταραμοκεφτέδες σε δόσεις, για 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα.
  • Βήμα 3 Τους σερβίρω ζεστούς και, προαιρετικά, τους ραντίζω με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.