προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 mins Cook Time 45 mins Total Time 1 hr 15 mins Servings: 4

Υλικά

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Λαδώνω ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 26 - 28 εκ. ή ένα μέτριο ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις περίπου 20 x 30 εκ. Απλώνω εκεί το φύλλο σφολιάτας (η κουρού), φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα. Τρυπάω το φύλλο με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.

Γέμιση

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνω τις φέτες ντομάτας και το σκόρδο, μαγειρεύω για 2 λεπτά ακόμα και ρίχνω τις ελιές, την πάστα ελιάς και την κάπαρη και ανακατεύω.

  2. Μαγειρεύω το μείγμα για 2 - 3 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τα δύο τυριά, το μπούκοβο (ή την πάπρικα) τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρό.

Πίτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βγάζω τη βάση από το ψυγείο και αφαιρώ τη διάφανη μεμβράνη. Τη γεμίζω με το μείγμα του τηγανιού, ισιώνω την επιφάνεια και φέρνω τις άκρες του φύλλου που τυχόν εξέχουν από το ταψί προς τα μέσα, καλύπτοντας τη γέμιση περιφερικά, αλλιώς τις κόβω με ένα μαχαίρι. Ψήνω την ντοματόπιτα για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και τα τυριά να λιώσουν και να χρυσίσουν. Σερβίρω την πίτα χλιαρή.

Keywords: ντοματοπιτα ανοιχτη με ελιεσ

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Flavorful