destination taste!

ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

: 4-6
: 15 min
: 20 min

Την άνοιξη που τα κεράσια είναι στο φόρτε τους, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κομπόστα, χρησιμοποιώντας και λίγο σιρόπι βίσσινο για το σερβίρισμα.

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας, κομμένο κατά μήκος σε 3 λωρίδες ίσου πλάτους
  • 500 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί με 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού κεράσια κομπόστα (επιλέξτε βιολογικά), καλά στραγγισμένα από το υγρό τους
  • Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 1¾ φλιτζ. τσαγιού (350 ml) φρέσκο γάλα
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτάκια σκόνη βανίλιας
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 35 γρ. βούτυρο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: Σε ένα κατσαρολάκι (εκτός φωτιάς) ρίχνω το γάλα, το κορν φλάουρ, τη μισή ζάχαρη και τη σκόνη βανίλιας. Ανακατεύω καλά για να διαλυθούν τα υλικά και βάζω το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας, σε χαμηλή φωτιά. Ζεσταίνω το μείγμα, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι που μόλις να αρχίσει να βράζει. Αποσύρω αμέσως από τη φωτιά.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ την υπόλοιπη ζάχαρη και το αυγό, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο, ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω λίγο από το ζεστό μείγμα του κατσαρολιού και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα αυτό στο κατσαρόλι, το ξαναβάζω σε χαμηλή φωτιά και το ζεσταίνω, ανακατεύοντας με το σύρμα διαρκώς, μέχρι να πήξει.
  • Βήμα 3 Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω το μείγμα σε μπολ (για να κρυώσει πιο γρήγορα αλλά και για να μην σφίξει το αυγό από την υψηλή θερμότητα του σκεύους). Μόλις κρυώσει ελαφρώς ρίχνω το βούτυρο, ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα για να λιώσει και μετά σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη, εφαρμόζοντάς την στην επιφάνεια του μείγματος, για να μην σχηματιστεί πέτσα. Αφήνω την κρέμα κατά μέρος, για να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 4 Για τη σφολιάτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου και βάζω εκεί τις 3 λωρίδες σφολιάτας, τη μία δίπλα στην άλλη. Τις σκεπάζω με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλας και τις ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν και να αφρατέψουν (δεν θέλω να ροδίσουν, γι΄ αυτό τις σκεπάζω με τη λαδόκολλα). Τις βγάζω και τις αφήνω να κρυώσουν τελείως.
  • Βήμα 5 Για τη συναρμολόγηση του μιλφέιγ: Παίρνω τη μία λωρίδα σφολιάτας και τη βάζω σε μια μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος. Την αλείφω με τη μισή κρέμα ζαχαροπλαστική. Από πάνω βάζω μια στρώση από κεράσια κομπόστα.
  • Βήμα 6 Σκεπάζω με τη δεύτερη λωρίδα σφολιάτας και την αλείφω με την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Απλώνω από πάνω άλλη μια στρώση κεράσια και σκεπάζω με την τρίτη λωρίδα σφολιάτας. Απλώνω τη σαντιγί πάνω στη σφολιάτα, διακοσμώ με τα υπόλοιπα κεράσια και σερβίρω αμέσως, κόβοντας σε κομμάτια.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο