Σεμιφρέντο με φράουλες, αβοκάντο και βασιλικό
Υλικά
Εκτέλεση
-
Ντύνω με μεμβράνη μια κλασσική, μακρόστενη φόρμα για κέικ φροντίζοντας να εξέχει αρκετά η μεμβράνη από τα πλάγια. Βάζω το αβοκάντο, το μέλι, τον βασιλικό και το ξύσμα λεμονιού στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Aνοίγω την κρέμα καρύδας και την αδειάζω σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ για να αφρατέψει. Σταματάω το μίξερ, προσθέτω το μείγμα του αβοκάντο και τις φράουλες και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ.
-
Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, σκεπάζω με τη μεμβράνη που εξέχει από τα τοιχώματα και αφήνω στην κατάψυξη για 6 ώρες.Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και με τη βοήθεια της μεμβράνης ξεφορμάρω το σεμιφρέντο σε μακρόστενη πιατέλα. Στολίζω με κόκκινα φρούτα, τα φυστίκια Αιγίνης, κόβω σε φέτες και σερβίρω.
Note
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ιδιαίτερη συνταγή με πλούσια θρεπτικά συστατικά! Οι φράουλες αποτελούν πολύ σημαντικές πηγές θαυμάσιων αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως είναι η βιταμίνη C και το λυκοπένιο. Αποστολή τους είναι να εξουδετερώνουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και να προστατεύουν τα κύτταρα από τη γήρανση και την καταστροφή. Σε συνδυασμό με την παρουσία της βιταμίνης Ε που προέρχεται από τα φιστίκια Αιγίνης, προσφέρεται σημαντική προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου και από τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Παράλληλα, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ωφέλιμα λιπαρά. Έχει αποδειχθεί πως αυξάνει την καλή χοληστερόλη, βοηθά στην ρύθμιση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων και συμβάλει στην πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη 2. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνες της ομάδας Β και ιδιαίτερα σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ και ψευδάργυρο. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω θρεπτικών συστατικών σχετίζονται με ισχυρά αντιφλεγμονώδη οφέλη, τη θωράκιση του ανοσοποιητικού και γενικότερα με την καλή υγεία. Όσο για την υπέροχη γεύση του αποτελέσματος της συνταγής, είναι βέβαιο ότι θα την ανακαλύψετε και φυσικά θα τη λατρέψετε!
User Reviews
❤️ ❤️ ❤️