προορισμός…γεύση!

Μοσχαρίσια σκαλοπίνια σε λωρίδες με μπαλίτσες τυριού

Μοσχαρίσια σκαλοπίνια σε λωρίδες με μπαλίτσες τυριού

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 5 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 25 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τις μπαλίτσες τυριού

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τις μπαλίτσες τυριού

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα δύο τυριά με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν. Προσθέτω τα χονδροτριμμένα πιπέρια, ρίχνω λίγο αλάτι και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνω το μείγμα στο ψυγείο για 1 - 2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.

  2. Το πλάθω σε μπαλίτσες με μέγεθος μικρού καρυδιού. Βάζω σε ένα πιάτο τις ψιλοκομμένες πιπεριές, ανάμεικτες, και σε ένα άλλο πιάτο τα κοπανισμένα κουκουνάρια. Κυλάω τις μισές μπαλίτσες τυριού στις πιπεριές και τις άλλες μισές στα κουκουνάρια και τις βάζω όλες σε ένα ταψάκι, στρωμένο με λαδόκολλα, για να μην κολλήσουν. Τις αφήνω κατά μέρος, μέχρι να ετοιμάσω τα σκαλοπίνια.

Για τα σκαλοπίνια

  1. Με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι κόβω τις εσκαλόπ σε λεπτές λωρίδες πάχους 1/2 εκ. Τις αλατοπιπερώνω, τις αλευρώνω και τις τινάζω να φύγει η περιττή ποσότητα αλευριού.

  2. Για καλύτερο αποτέλεσμα τις ετοιμάζω σε δύο δόσεις, αφού έτσι κι αλλιώς ετοιμάζονται σε ελάχιστα λεπτά. Τις χωρίζω σε δύο ίσα μέρη και ετοιμάζω το καθένα ξεχωριστά, ως εξής:
    Βάζω το μισό λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνω να κάψει σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να αχνίσει. Ρίχνω τις μισές λωρίδες κρέατος και τις τηγανίζω για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα ομοιόμορφα, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το μισό ζωμό και τον μισό πελτέ και ανακατεύω. Αφήνω το υγρό να βράσει για 2 λεπτά, ανακατεύοντας μια-δυο φορές, και αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω όλο το περιεχόμενο του τηγανιού μαζί με τη σάλτσα του σε μια πιατέλα.

  3. Σκουπίζω πολύ καλά το τηγάνι και επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τις υπόλοιπες λωρίδες κρέατος και, φυσικά, με τα υπόλοιπα υλικά (ελαιόλαδο, ζωμός και πελτές).
    Σερβίρω τις εσκαλόπ ζεστές και συνοδεύω με τις πικάντικες τυρομπαλίτσες.

Keywords: μοσχαρίσια σκαλοπίνια σε λωρίδες με μπαλίτσες τυριού

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Exceptional!

  1. gargorg

    Exceptional!