Μοσχαρίσιες εσκαλόπ φούρνου
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τις εσκαλόπ για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν –αν δεν χωράνε όλες μαζί στο τηγάνι τις σοτάρω ανά δύο ή μία-μία. Τις στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά τις απλώνω σε ένα μέτριο ταψί, σε μονή στρώση. Επάνω σε κάθε εσκαλόπ απλώνω από 1 φέτα ζαμπόν και 1 φέτα γραβιέρα. -
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω καλά το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το κρασί, το γάλα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνω τα εσκαλόπ με το μείγμα και ψήνω για 12 - 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. -
Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με σαλάτα από βραστά φασολάκια ή βραστό αρακά.
User Reviews
Tastes great!