προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Total Time 40 λεπτά.

Υλικά

Για την άλμη

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την άλμη

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το χλιαρό νερό, προσθέτω  πρώτα 2 - 3 κουτ. σούπας αλάτι και ανακατεύω για να διαλυθεί. Βάζω μετά στο νερό ένα ωμό αυγό: η ιδανική αναλογία αλατιού-νερού είναι όταν το αυγό δεν βουλιάξει και η μύτη του εξέχει από το νερό με διάμετρο περίπου 1 εκατοστό, ενώ, αν δοκιμάσετε το αλατόνερο, θα δείτε ότι πιο αλμυρό από το θαλασσινό. Αν το αυγό βουλιάζει προσθέτω κι άλλο αλάτι, ενώ αν εξέχει περισσότερο ρίχνω λίγο ακόμη νερό. Μετά βγάζω το αυγό και ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά της άλμης, δηλαδή το ξινό, τη ζάχαρη και το ξίδι και ανακατεύω καλά. Αφήνω την άλμη κατά μέρος.

Για το τουρσί

  1. Βάζω νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα και όταν κοχλάσει ρίχνω τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού. Μόλις το νερό ξαναπάρει βράση μετράω 3 λεπτά μέχρι να ζεματιστεί το κουνουπίδι και το βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα. Προσοχή! Το κουνουπίδι δεν πρέπει να μαλακώσει, απλά να ζεματιστεί. Στο ίδιο νερό ρίχνω τις φέτες καρότου και τις ροδέλες πιπεριάς και τις ζεματίζω κι αυτές για 3 λεπτά. Τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τις ανακατεύω σε ένα μπολ μαζί με τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού.

  2. Μοιράζω το μείγμα σε γυάλινα βάζα και συμπληρώνω με τις φετούλες σκόρδου, το κομμένο σέλινο, τις καυτερές πιπερίτσες (προαιρετικά) και τους σπόρους πιπεριού. Προτιμώ να μοιράσω το τουρσί σε μικρά βαζάκια γιατί μετά το άνοιγμα διατηρείται για 1 εβδομάδα. Τα γεμίζω σχεδόν μέχρι επάνω και συμπληρώνω με άλμη, μέχρι να καλύψει καλά τα υλικά. Ρίχνω και λίγο ελαιόλαδο και κλείνω πολύ καλά τα βαζάκια. Τα φυλάω σε μέρος σκοτεινό και δροσερό, εκτός ψυγείου, αλλά μακριά από φως και πηγές θερμότητας, όπως καλοριφέρ. Ιδανικά σε μια δροσερή αποθήκη ή κάτω από το ντουλάπι του νεροχύτη. Τα αφήνω εκεί για 2 εβδομάδες, οπότε και το τουρσί είναι έτοιμο.

Keywords: κουνουπιδι

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    ❤️ ❤️ ❤️

  1. gargorg

    ❤️ ❤️ ❤️