προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 5 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 50 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 20 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το κακάο, την άχνη και τον εσπρέσο. Κάνω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω το βούτυρο. Τρίβω με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτω το κρασί και ζυμώνω δυνατά μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη. Tυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

  2. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, την χωρίζω σε δύο κομμάτια και με τον πλάστη, ανοίγω σε αλευρωμένο πάγκο, το πρώτο κομμάτι, σε λεπτό φύλλο διαστάσεων περίπου 35x25 εκ. Με το ροδάκι της πίτσας, κόβω σε τετράγωνα κομμάτια, περίπου 12x12 εκ.

  3. Βάζω αρκετό σπορέλαιο σε μια κατσαρόλα (μετράω πρώτα τους σωλήνες ώστε όταν μπουν στην κατσαρόλα να τους χωράει) να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.

  4. Πιάνω ένα τετράγωνο φύλλο και το τυλίγω διαγώνια σε ένα σωλήνα. Κολλάω με χτυπημένο αυγό για να κολλήσει η ένωση και τα τηγανίζω για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Δεν βάζω πολλά στην κατσαρόλα (μέχρι 2) για να μπορώ να τα ελέγχω πιο εύκολα.

  5. Μεταφέρω τα κανόλι σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνω να στραγγίξουν. Αφαιρώ τους μεταλλικούς σωλήνες και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Για τη γέμιση

  1. Βάζω το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα σε ένα μπολ και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και λεία κρέμα. Προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύω και αδειάζω τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη. Γεμίζω τα κανόλι με την κρέμα και σερβίρω.

Keywords: cannoli siciliani

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    ❤️ ❤️ ❤️

  1. gargorg

    ❤️ ❤️ ❤️