Εθιστικά ταρτάκια με τραγανό φύλλο Βηρυτού, μια αέρινη μους λεμονιού που δίνει δροσερή αίσθηση αλλά και καραμελωμένες μπανάνες.

Tαρτάκια από φύλλο Βηρυτού με μους λεμονιού και καραμελωμένες μπανάνες
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Για την μους: Βάζω στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και χτυπάω σε σφιχτή σαντιγί
-
Αδειάζω την σαντιγί σε ένα μεγάλο μπολ και χωρίς να πλύνω τον κάδο του μίξερ, ρίχνω το γιαούρτι και το μέλι
-
Δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας λίγο λίγο το χυμό λεμονιού
-
Μόλις ενσωματωθεί πλήρως, σταματάω το μίξερ, προσθέτω το ξύσμα λεμονιού και λίγη λίγη τη σαντιγί
-
Ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα προσθέτοντας σταδιαδικά τη σαντιγί μέχρι να τελειώσει όλη και να έχω δημιουργήσει μια ωραία απαλή μους
-
Βάζω την μους σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, κλείνω καλά και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω τα ταρτάκια και τις μπανάνες
-
Για τα ταρτάκια: Απλώνω όλα τα φύλλα Βηρυτού στον πάγκο της κουζίνας και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω στα τέσσερα
-
Βάζω τα φύλλα στην άκρη
-
Αλείφω με λίγο από το βούτυρο μια ειδική θήκη για μάφινς
-
Παίρνω 4 κομμάτια φύλλου, τα βουτυρώνω και τα βάζω το ένα επάνω στο άλλο
-
Πιάνω και τα 4 μαζί και τα βάζω σε μια από τις βουτυρωμένες θήκες
-
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα
-
Ψήνω τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
-
Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, βγάζω με προσοχή τις τάρτες και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν
-
Για τις καραμελωμένες μπανάνες: Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά
-
Ρίχνω το βούτυρο και την ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σκουρύνει λίγο το βούτυρο
-
Προσθέτω τις κομμένες μπανάνες, δυναμώνω τη φωτιά και ανακατεύω απαλά για 2-3 λεπτά
-
Προσθέτω το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρω από τη φωτιά
-
Συναρμολόγηση: Εφόσον έχουν κρυώσει τα ταρτάκια τα γεμίζω με την μους λεμονιού
-
Μοιράζω τις καραμελωμένες μπανάνες και διακοσμώ με λίγα φύλλα δυόσμου