προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 40 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω το μέλι σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει λίγο πιο ρευστό, χωρίς όμως να το αφήσω να πάρει βράση. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη σόδα. Ανακατεύω καλά.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός) τους κρόκους με το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξω μια ρευστή κρέμα. Προσθέτω το αρωματισμένο μέλι και το γάλα, χτυπάω για λίγο και τέλος ρίχνω τα ξερά φρούτα (σταφίδες, σύκα και βερίκοκα).

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύω καλά, κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και αδειάζω εκεί το μείγμα αυγών που χτύπησα προηγουμένως.

  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τη ρίχνω στο μείγμα αλευριού. Ανακατεύω προσεκτικά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) με απαλές κινήσεις για να μην χάσει η μαρέγκα τον όγκο της.

  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζω εκεί το μείγμα. Το ψήνω για 1 ώρα. Μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα και το σερβίρω.

Keywords: μελόψωμο με ξερά φρούτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exciting!

Απάντηση