destination taste!

ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

: 12-14
: 20 min
: 25 min

Αυτά τα βουτυράτα κανταϊφάκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Σας υπόσχομαι ότι αν τα δοκιμάσετε θα τα λατρέψετε αφού το τραγανό κανταΐφι με τα φιστίκια και η αφράτη κρέμα είναι «αχτύπητος» συνδυασμός.

Υλικά
  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι, Ζύμη Ψαχνών
  • 400 γρ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο σκόνη
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο για το άλειμμα του ταψιού
  • Για την κρέμα
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη, Ωμέγα
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • ½ κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • Για το σιρόπι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 200 γρ. μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Για το σερβίρισμα
  • βύσσινο, γλυκό του κουταλιού
  • φιστίκι Αιγίνης, ανάλατο, καβουρδισμένο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 5 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
  • Βήμα 2 Για τα ταρτάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις. Βγάζω το κανταϊφι από τη συσκευασία του και με ένα μαχαίρι το ψιλοκόβω. Το βάζω σε ένα μπολ και το ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου για να βραχεί καλά όλο το φύλλο. Προσθέτω το τριμμένο φιστίκι και συνεχίζω το ανακάτεμα για να φτιάξω ένα μείγμα που να μοιάζω με χοντρά ψίχουλα.
  • Βήμα 3 Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι για μάφινς. Ρίχνω αρκετή ποσότητα από το μείγμα του κανταϊφιού και με τα χέρια μου το πιέζω για να καλύψω τον πάτο και τα τοιχώματα. Ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.Βγάζω τα ταρτάκια από το φούρνο και με ένα κουτάλι τα ραντίζω με το κρύο σιρόπι. Τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.
  • Βήμα 4 Για την κρέμα: Βάζω την κρέμα γάλακτος, την άχνη και την βανίλια στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.Βάζω σε ένα μπολ, το τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάω με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτω σταδιακά την κρύα κρέμα και ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  • Βήμα 5 Αδειάζω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω τα κρύα ταρτάκια.Πασπαλίζω με φυστίκια Αιγίνης και σκορπίζω γλυκό κουταλιού βύσσινο.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο