προορισμός…γεύση!

\n

\n

Παραδοσιακή η φασολόπιτα στη Μακεδονία αλλά με το κεμπάπι Φλώρινας παίρνει άλλη διάσταση. Χορταστική και πεντανόστιμη είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η αγαπημένη σας.

φασολοπιτα με κεμπαπι φλωρινας

φασολοπιτα με κεμπαπι φλωρινας

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 1 ώρα Cook Time 50 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 51 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 12 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Παραδοσιακή η φασολόπιτα στη Μακεδονία αλλά με το κεμπάπι Φλώρινας παίρνει άλλη διάσταση. Χορταστική και πεντανόστιμη είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η αγαπημένη σας.

Υλικά

Για την πίτα

Για τη γέμιση φασολιών

Για τη γέμιση με κεμπάπ

Για το ψήσιμο

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση:

  1. Βάζω τους γίγαντες σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράζω για 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τους σουρώνω και τους κρατάω στην άκρη.
    blank
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.
    blank
  3. Κρατάω σε ένα μπολ τους μισούς γίγαντες και τους υπόλοιπους τους πολτοποιώ με το πρες πουρέ. Προσθέτω το μείγμα του τηγανιού, αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και προσθέτω τον μαϊντανό. Προσθέτω και τους ολόκληρους γίγαντες και ανακατεύω. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει και προσθέτω το ρεγκάτο.
    blank

Για την πίτα:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύω το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο και αλείφω καλά ένα μεγάλο, παραλληλόγραμμο ταψί.
    blank
  2. Στρώνω ένα χωριάτικο φύλλο στον πάγκο και το βουτυρώνω καλά. Με ένα κουτάλι παίρνω από το μείγμα τον φασολιών και φτιάχνω ένα μακρύ «κορδόνι» στην άκρη του φύλλου (από την μακριά πλευρά. Τυλίγω το φύλλο σε μακρύ ρολό και το τοποθετώ στο ταψί.
    blank
  3. Απλώνω στον πάγκο ένα ακόμη φύλλο χωριάτικο και το βουτυρώνω. Βάζω στην άκρη του φύλλου (από την μακριά πλευρά) 3 φέτες Havarti και επάνω τοποθετώ μια σειρά κεμπάπια. Τυλίγω το φύλλο σε μακρύ ρολό και και το βάζω στο ταψί δίπλα από το πρώτο ρολό. Συνεχίζω φτιάχνοντας ρολά με τις δύο γεμίσεις και τα τοποθετώ εναλλάξ μέσα στο ταψί μέχρι να το γεμίσω.
    blank
  4. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και αδειάζω το μείγμα στο ταψί βρέχοντας καλά τα ρολά. Πασπαλίζω με λευκό σουσάμι όσα ρολά έχουν γέμιση φασολιών και με μαυροσούσαμο, όσα ρολά έχουν γέμιση κεμπάπ.
    blank
  5. Ψήνω την πίτα για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
    blank
Keywords: φασολοπιτα κεμπαπι φλωρινας

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Really good!

  1. Alexandra

    Really good!