προορισμός…γεύση!

Prep Time 1 hour Cook Time 85 min Rest Time 12 hour Total Time 14 hrs 25 mins

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένω πολύ καλά όλα τα φρούτα και τα τρίβω με τα χέρια μου για να φύγουν τυχόν μαυρίλες. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω το κάθε φρούτο πρώτα στα τέσσερα, αφαιρώνοντας τα κουκούτσια τα οποία κρατά και τις σκληρές κεντρικές μεμβράνες. Στη συνέχεια κόβω το κάθε τέταρτο σε λεπτά φετάκια.

  2. Βάζω όλα τα κουκούτσια σε ένα κομμάτι τούλι και τα δένω με σπαγκάκι. Βάζω όλα τα κομμένα φρούτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Ρίχνω το δεματάκι με τα κουκούτσια και την κανέλα. Βάζω τόσο νερό ίσα να καλύψει τα φρούτα και βάζω ένα βαρύ πιάτο για να τα κρατάει όλα μέσα στο νερό. Σκεπάζω την κατσαρόλα και τα αφήνω για 12 ώρες.

  3. Αφαιρώ το καπάκι, το πιάτο και το δεματάκι με τα κουκούτσια από την κατσαρόλα και την μεταφέρω σε μέτρια φωτιά. Βράζω τα φρούτα για 30 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, τα μεταφέρω σε μια κατσαρόλα και τα αφήνω να μισοκρυώσουν.

  4. Μετράω με ποτήρια ή φλιτζάνια την ποσότητα των φρούτων με τα υγρά τους, πετάω την κανέλα και τα ξαναρίχνω στην κατσαρόλα που τα έβρασα. Προσθέτω την ίδια ποσότητα ζάχαρης (π.χ. αν μετρήσω 4 ποτήρια βρασμένα φρούτα, προσθέτω 4 ποτήρια ζάχαρη) και ξαναβάζω την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά αφήνοντας τη μαρμελάδα να βράσει για 40 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει.

  5. Αποσύρω από τη φωτιά και πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ, προσθέτω τον χυμό των λεμονιών και αφήνω τη μαρμελάδα να βράσει για άλλα 15 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει.
    Μεταφέρω σε αποστειρωμένα βάζα και τα αφήνω αναποδογυρισμένα μέχρι να κρυώσουν.

author-sign

Δείτε επίσης...