προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Total Time 20 λεπτά. Servings: 500

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Την ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα και τη σκόνη φουντουκιών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο μπεν μαρί, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και τα υλικά να ενωθούν σε ένα πυκνό και λείο μείγμα.

  2. Αποσύρουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρό. Το μοιράζουμε σε δυο γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια*, χωρητικότητας περίπου 250 ml που να κλείνουν αεροστεγώς και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Note

*Για να αποστειρώσουμε γυάλινα βάζα, τα πλένουμε καλά με ζεστό νερό τα τοποθετούμε αναποδογυρισμένα σε ένα ταψάκι, στρωμένο με καθαρή βαμβακερή πετσέτα και βάζουμε το ταψάκι για 15 λεπτά στο φούρνο, στους 100ºC.

Keywords: πραλίνα σπιτική σοκολάτα-φουντούκι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση