προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 min Total Time 20 mins Servings: 500

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Την ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα και τη σκόνη φουντουκιών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο μπεν μαρί, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και τα υλικά να ενωθούν σε ένα πυκνό και λείο μείγμα.

  2. Αποσύρουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρό. Το μοιράζουμε σε δυο γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια*, χωρητικότητας περίπου 250 ml που να κλείνουν αεροστεγώς και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Note

*Για να αποστειρώσουμε γυάλινα βάζα, τα πλένουμε καλά με ζεστό νερό τα τοποθετούμε αναποδογυρισμένα σε ένα ταψάκι, στρωμένο με καθαρή βαμβακερή πετσέτα και βάζουμε το ταψάκι για 15 λεπτά στο φούρνο, στους 100ºC.

author-sign

Δείτε επίσης...