Κέικ με μπανάνα και σοκολάτα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω και αλευρώνω μια μέτρια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
-
Ξεφλουδίζω τις μπανάνες, τις κόβω σε μικρούς κύβους σαν ζάρια και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα, ανακατεύω με προσοχή και αφήνω κατά μέρος.
-
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα λείο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθεί με το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνω το μαλακωμένο βούτυρο και χτυπάω μέχρι να φτιάξω ένα λείο, πυκνό μείγμα. Τέλος, ρίχνω τα κυβάκια μπανάνας, μαζί με το χυμό του μπολ, και την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύω με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.
-
Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω για περίπου 50 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει μέσα στη φόρμα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς, επάνω σε μια σχάρα.
User Reviews
Mouth-watering
Mouth-watering