destination taste!

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ, ΨΗΤΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ, ΨΗΤΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ, ΨΗΤΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

: 4
: 10 min

Τον Σεπτέμβρη που τα σταφύλια είναι στα καλύτερά τους, αλλά και ο καλοκαιρινός καιρός βοηθάει για μεζεδάκια με φίλους, οι μπρουσκέτες αυτές είναι τέλειες. Γίνονται γρήγορα και πολύ εύκολα.

Υλικά
  • Για τις μπρουσκέτες
  • 8 φέτες ψωμί χωριάτικο με προζύμι
  • ρόγες από ½ τσαμπί σταφύλι, κατά προτίμηση σουλτανίνα
  • φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • λίγο μπούκοβο, γλυκό, για το σερβίρισμα
  • Για την κρέμα
  • 300 γρ. φέτα πικάντικη
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, καπνιστή
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • 40 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την κρέμα: Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Αν δω ότι γίνεται σφιχτή, προσθέτω 1-2 κουταλιές γάλα ή κρέμα γάλακτος.
  • Βήμα 2 Για τις μπρουσκέτες: Ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι-ψηστιέρα. Βάζω πρώτα τις φέτες προσούτο και τις ψήνω για 1-2 λεπτά.
  • Βήμα 3 Λαδώνω ελαφρά τις φέτες του ψωμιού και τις ψήνω στην ψηστιέρα μέχρι να γίνουν τραγανές.
  • Βήμα 4 Απλώνω τις φέτες ψωμιού σε μια πιατέλα και αλείφω με αρκετή κρέμα. Μοιράζω το προσούτο και σκορπίζω ρόγες σταφυλιού, κομμένες στη μέση. Πασπαλίζω με λίγο μπούκοβο και κόλιανδρο και σερβίρω αμέσως.
 


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι