προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 40 λεπ Total Time 55 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω ελαφρώς μια μέτρια στρογγυλή φόρμα του κέικ η μια φόρμα μακρόστενη.

  2. Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και τα φυλλαράκια δυόσμου (ή μέντας) και ανακατεύω καλά.

  3. Σε ένα μπολ βάζω τα φρούτα και το επιπλέον αλεύρι και ανακατεύω για να καλυφθούν καλά το αλεύρι. Τα περνάω από ένα μεγάλο σουρωτήρι για να φύγει η περίσσεια του αλευριού και τα ρίχνω στο μείγμα που ετοίμασα. Ανακατεύω απαλά και αδειάζω το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα.

  4. Ψήνω το κέικ για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Το αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά και το ξεφορμάρω επάνω σε μια σχάρα, όπου το αφήνω να κρυώσει τελείως.

Keywords: κέικ με κόκκινα φρούτα,δυόσμο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exciting!

Απάντηση