προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 min Rest Time 4 hour Total Time 4 hrs 30 mins Servings: 10

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή τη βάζω σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα και, όταν η σοκολάτα λιώσει τελείως, προσθέτω το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και τα τριμμένα φουντούκια. Συνεχίζω το μαγείρεμα στο μπεν μαρί, ανακατεύοντας διαρκώς με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι τα υλικά να γίνουν ένας πολτός λείος, χωρίς κομματάκια.

  2. Τραβάω το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνω το μείγμα να κρυώσει αρκετά, αλλά να μην σφίξει. Τότε προσθέτω τα σπασμένα μπισκότα πτι-μπερ και ανακατεύω προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα.

  3. Κόβω ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα. Κατά μήκος στο κέντρο του αδειάζω το μείγμα της σοκολάτας και τυλίγω τη λαδόκολλα σε ρολό, φτιάχνοντας έτσι μια χοντρούτσικη φραντζόλα. Στρίβω τις άκρες της λαδόκολλας σαν καραμέλα και βάζω το ρολό για 4 ώρες στο ψυγείο, για να σφίξει καλά.

  4. Για να το σερβίρω, το ξετυλίγω, κόβω όσες φέτες θέλω και ξανατυλίγω το υπόλοιπο ρολό με τη λαδόκολλα. Πασπαλίζω τις φέτες με κακό σκόνη, ζάχαρη ή την πολύχρωμη τρούφα και σερβίρω.

Keywords: κορμός με σπιτική πραλίνα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση