προορισμός…γεύση!

Από τα πιο «εθιστικά» σιροπιαστά γλυκά. Το βούτυρο και το τραγανό φύλλο κυριαρχούν…

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 30 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 51 λεπτά. Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Από τα πιο «εθιστικά» σιροπιαστά γλυκά. Το βούτυρο και το τραγανό φύλλο κυριαρχούν…

Υλικά

Για την κρέμα:

Για το σιρόπι:

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την κρέμα:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτω το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύω για 1-2 λεπτά με το σύρμα για να καβουρδιστεί ελαφρά. Προσθέτω το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω τη βανίλια. Χτυπάω με το ραβδομπλέντερ για να γίνει η κρέμα απαλή και σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε στην κρέμα). Την αφήνω να κρυώσει.

    blank

Για τα μαντηλάκια:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βάζω τα φυστίκια Αιγίνης στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν πούδρα. Βάζω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνω σε σιγανή φωτιά.

    blank
  2. Aνοίγω το φύλλο Βηρυτού, βγάζω το πρώτο φύλλο και το απλώνω στον πάγκο. Βουτυρώνω με λίγο λιωμένο βούτυρο και στρώνω από πάνω ακόμα ένα φύλλο το οποίο βουτυρώνω. Σουρώνω τα φύλλα σαν «ακορντεόν» και με ένα κουταλάκι βάζω μικρές κουταλιές κρέμας επάνω στο διπλωμένο φύλλο, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Βάζω από 1 κουταλάκι φυστίκι Αιγίνης σε κάθε κουταλιά κρέμας. Κόβω με ένα μαχαίρι στα κενά μεταξύ των κρεμών και με τα δάχτυλά μου κλείνω το κάθε κομμάτι σαν μικρή καραμέλα. Τα μεταφέρω στη βουτυρωμένο ταψάκι και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν.

    blank
  3. Όσο βούτυρο έχει απομείνει από το βουτύρωμα των φύλλων το επαναφέρω στη φωτιά και το αφήνω να κάψει καλά.

    blank
  4. Mε ένα κουτάλι, ραντίζω με το καυτό βούτυρο τα μαντηλάκια και βάζω το ταψί στο φούρνο. Ψήνω για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

    blank

Για το σιρόπι:

  1. Ενώ έχω βάλει τα γλυκά στο φούρνο βάζω το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ξεκινήσει ο βρασμός. Αφήνω να βράσει για 4 λεπτά, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το κρασί. Το αφήνω στην άκρη να γίνει χλιαρό.

    blank
  2. Βγάζω τα μαντηλάκια από το φούρνο και όπως είναι καυτά, με ένα μεγάλο κουτάλι τα ραντίζω με το χλιαρό σιρόπι. Τα αφήνω να κρυώσουν και σερβίρω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 8


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: μαντηλάκια σιροπιαστά φύλλο βηρυτού

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση