Εντυπωσιακή τάρτα που μπορεί να γίνει με διάφορα, χρωματιστά λαχανικά εποχής. Μπορείτε να επιλέξετε πατάτες, γλυκοπατάτες, κολοκύθα, παντζάρια…

Τάρτα με «τριανταφυλλένια» λαχανικά
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Για την βάση: Βάζω στην κουζινομηχανή το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τους κρόκους και τις 2 κουταλιές παγωμένο νερό και δουλεύω με το φτερό μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο ζυμάρι
-
Αν δω ότι το ζυμαράκι είναι σκληρό, προσθέτω και την τελευταία κουταλιά νερό
-
Σταματάω την κουζινομηχανή και με τα χέρια μου πλάθω σε ενιαίο ζυμάρι
-
Τυλίγω σε μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα
-
Βγάζω από το ψυγείο και ανοίγω με τον χοντρό πλάστη σε ενιαίο φύλλο
-
Βουτυρώνω καλά μια βαθιά ταρτιέρα και στρώνω το φύλλο καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα
-
Δεν κόβω όση ζύμη περισσεύει γιατί οι ζύμες αυτές «μαζεύουν» κατά τη διάρκεια του ψησίματος
-
Ψήνω την άδεια τάρτα για 10-15 λεπτά
-
Βγάζω από το φούρνο και με ένα μαχαίρι κόβω όση από τη ζύμη περισσεύει από τα τοιχώματα
-
Για τη γέμιση και τα λαχανικά: Πλένω καλά τα καρότα, τα κολοκύθια και τα παντζάρια και τα κόβω με το μαντολίνο σε λεπτές φέτες
-
Αραδιάζω τις φέτες σε ένα πιάτο και τις βάζω στα μικροκύματα για 1 λεπτό
-
Με τον τρόπο αυτό θα μαλακώσουν ελαφρά και θα μπορώ να τα τυλίξω
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης
-
Αδειάζω στην μισοψημένη τάρτα και απλώνω με ένα κουτάλι
-
Παίρνω μια φέτα κολοκύθι και την τυλίγω σε ρολάκι
-
Το τοποθετώ, πιέζοντάς το ελαφρά, στη γέμιση και συνεχίζω να τυλίγω τις λωρίδες με τον ίδιο τρόπο, γεμίζοντας όλη την τάρτα
-
Αλείφω τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και ψήνω για 20 λεπτά