destination taste!

ΖΕΛΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΖΕΛΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΖΕΛΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

: 30 ζελεδάκια
: 30 min
           
: 4 hr

Ένα πολύ εύκολο και δροσερό γλυκάκι που θα αρέσει πολύ στα παιδιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χυμό του εμπορίου, ή ακόμα και ζελέ σε σκόνη που θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ. Για την επικάλυψη, εκτός από το σουσάμι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σας αρέσει. Ζάχαρη κρυσταλλική, χρωματιστή τρούφα, ακόμα και ινδοκάρυδο.

Υλικά
  • 300 γρ. φρέσκος χυμός κεράσι ή όποιον άλλο θέλετε (πορτοκάλι, λεμόνι, καρπούζι, φράουλα)
  • 15 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 30 φρέσκα κεράσια πλυμένα, με το κοτσανάκι τους
  • 100 γρ. σουσάμι για την επικάλυψη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσουν.
  • Βήμα 2 Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνω το μισό χυμό κεράσι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Κατεβάζω από τη φωτιά, στήβω καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτω στον ζεστό χυμό. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τον υπόλοιπο, κρύο χυμό.
  • Βήμα 3 Παίρνω θήκες για παγάκια (σχετικά μεγαλούτσικες) και τοποθετώ στο κέντρο της κάθε θήκης από ένα κεράσι. Με ένα κουτάλι γεμίζω την παγοθήκη με το ζελέ κεράσι. Βάζω με προσοχή της παγοθήκες στο ψυγείο και τις αφήνω να παγώσουν καλά.
  • Βήμα 4 Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, καβουρδίζω το σουσάμι και το αφήνω να κρυώσει.
  • Βήμα 5 Ξεφορμάρω με προσοχή τα ζελεδάκια και τα «κυλάω» στο καβουρδισμένο σουσάμι ή σε κρυσταλλική ζάχαρη.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια