destination taste!

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ

: 4-6
: 10 min
: 15 min
           
: 15 min

Ένα τέλειο μεζεδάκι που γίνεται απίστευτα γρήγορα και μπορείτε να το σερβίρετε για να συνοδέψετε τη μπύρα ή το ουζάκι σας. Τα φασολάκια είναι ήδη προετοιμασμένα στον ατμό και το μόνο που μένει είναι η προετοιμασία του χυλού!

Υλικά
  • 700 γρ. κατεψυγμένα πράσινα φασολάκια Έξτρα Φίνα Bonduelle
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά
  • 330-350 ml μπύρα ή σόδα, παγωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • άφθονο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα φέτας
  • 250 γρ. φέτα μαλακή
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 120 ml γάλα φρέσκο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη σάλτσα φέτας: Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
  • Βήμα 2 Για τον χυλό: Βάζω το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτω το ένα αυγό. Ξεκινάω να ανακατεύω με το σύρμα προσθέτοντας περίπου τη μισή ποσότητα της μπύρας. Ρίχνω το δεύτερο αυγό και μόλις ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζω να προσθέτω μπύρα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστος χυλός.
  • Βήμα 3 Βάζω αρκετό ηλιέλαιο σε ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί.
  • Βήμα 4 Ρίχνω 2 χούφτες φασολάκια μέσα στο χυλό και ανακατεύω για να «βραχούν» καλά. Πιάνω 2-3 φασολάκια μαζί και τα ρίχνω στο τηγάνι. Τηγανίζω για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Βγάζω με τρυπητή κουτάλια και συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Βήμα 5 Αφήνω τα φασολάκια σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τα σερβίρω με τη σάλτσα φέτας.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια