destination taste!

ΒΟΥΤΥΡΑΤΑ ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ

ΒΟΥΤΥΡΑΤΑ ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ

ΒΟΥΤΥΡΑΤΑ ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ

: 8
: 30 min
: 35 min
           
: 40 min

Αυτή η αφράτη «βαρκούλα» με λαχταριστή γέμιση είναι πολύ χορταστική και με μια πράσινη σαλάτα γίνεται ένα κανονικό γεύμα. Για τη γέμιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι λουκάνικο αγαπάτε, αρκεί να είναι χωριάτικο. Εγώ σας προτείνω το μοσχαρίσιο αλλά μπορείτε και με χοιρινό, τζουμαγιάς, με πορτοκάλι, με πράσο…

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 200 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό
  • 20 γρ. νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι (10 γρ.) ξερή
  • 600 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • αλάτι
  • 3 αυγά
  • Για τη γέμιση
  • 400 γρ. μοσχαρίσια χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 400 γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη ζύμη: Βάζω σε ένα μπολάκι το χλιαρό γάλα. Θρυμματίζω τη νωπή μαγιά με τα δάχτυλά μου και τη ρίχνω στο γάλα. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι η μαγιά να διαλυθεί και να αφρίσει . Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι και το μαλακό βούτυρο. Ρίχνω το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύω με τα χέρια μου καλά, μέχρι τα υλικά να ενωθούν. Σε ένα μπολάκι χτυπάω τα αυγά με λίγο αλάτι και τα ρίχνω στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνω καλά το μείγμα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω κατά μέρος, σε χλιαρό μέρος μέχρι το μείγμα να φουσκώσει, για περίπου 40 λεπτά.
  • Βήμα 2 Για τα πεϊνιρλί: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Βήμα 3 Βγάζω τη φουσκωμένη ζύμη από το μπολ, τη βάζω πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζω σε 8 ίσα κομμάτια. Ανοίγω το ένα κομμάτι με τον πλάστη, σε ορθογώνιο κομμάτι ζύμης με πάχος περίπου ½ εκ. και διαστάσεις 12Χ15 εκ. Με το δεξί χέρι φέρνω κοντά και σφίγγω τις δύο δεξιές στενές άκρες του φύλλου και με το αριστερό χέρι κάνω το ίδιο στις αριστερές άκρες. Έτσι, φτιάχνω μια «βάρκα», δηλαδή το χαρακτηριστικό σχήμα των πεϊνιρλί. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης και φτιάχνω συνολικά 8 πεϊνιρλί. Τα μεταφέρω σε μια βουτυρωμένη λαμαρίνα του φούρνου και μοιράζω το κασέρι και τα λουκάνικα.
  • Βήμα 4 Βάζω το μαλακωμένο βούτυρο σε ένα μπολάκι και το «δουλεύω» με ένα πηρούνι για να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Με ένα πινέλο αλείφω τα πεϊνιρλί ολόγυρα (κρατάω όσο βούτυρο περισσέψει για μετά το ψήσιμο) και τα ψήνω στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Βήμα 5 Βγάζω τα πεϊνιρλί από το φούρνο και όπως είναι καυτά, αλείφω με όσο βούτυρο έχει περισσέψει. Τα σερβίρω ζεστά.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια