destination taste!

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

: 4
: 5 min
: 1 hr 30 min
           
: 12 hr

Παραδοσιακή και διαχρονική Λιβανέζικη συνταγή που θα βρείτε σε πολλές παραλλαγές. Άλλες φορές με ρεβίθια και άλλες όχι! Το ταχίνι δίνει απίθανη, σουσαμένια γεύση και απαλή υφή.

Υλικά
  • 200 γρ. ρεβίθια
  • 4 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 4-5 γαρύφαλα
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ταχίνι
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω καλά τα ρεβίθια και τα βάζω σε ένα μπολ με το μετρημένο νερό. Τα αφήνω για 12 ώρες να μουλιάσουν.
  • Βήμα 2 Αδειάζω τα ρεβίθια μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτω, τα γαρύφαλα, τα μπαχάρια και τη δάφνη και βράζω για 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το υγρό του βρασμού, πετάω τα μπαχάρια και σουρώνω τα ρεβίθια σε σουρωτήρι.
  • Βήμα 3 Βάζω τα βρασμένα ρεβίθια στο μούλτι και προσθέτω το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, την κρέμα σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτω το νερό που έχω κρατήσει από το βρασμό των ρεβιθιών και πολτοποιώ καλά.
  • Βήμα 4 Σερβίρω το χούμους σε ένα μπολ ραντίζω με το ελαιόλαδο και στολίζω με φέτες ξερού κρεμμυδιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο