προορισμός…γεύση!

Παξιμαδάκια χαρουπιού με παστέλι

Παξιμαδάκια χαρουπιού με παστέλι

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 50 mins Total Time 1 hr 10 mins Δυσκολία: Beginner Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υγρά μαζί (ελαιόλαδο, κρασί, κονιάκ).

  2. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύω τα άλευρα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Κάνω μια λακούβα στη μέση και προσθέτω τα υγρά. Στην αρχή ανακατεύω με τα χέρια και μόλις ενωθούν όλα τα υλικά ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια. Προσθέτω το παστέλι και ζυμώνω με προσοχή γιατί είναι αρκετά σκληρό, μέχρι να σκορπίσει στη ζύμη.

  3. Χωρίζω τη ζύμη σε 3 κομμάτια, πλάθω με τα χέρια μου σε μακρόστενες φρατζόλες και τις τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα μαχαίρι κόβω σε φετούλες 1½ εκ. αλλά χωρίς να φτάσω το μαχαίρι μέχρι κάτω.

  4. Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους). Βγάζω τις φρατζόλες από το φούρνο και χωρίζω τα παξιμάδια. Τα στρώνω σε μονή στρώση στη λαμαρίνα, χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 120°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ξεραθούν.

Keywords: παξιμαδακια, χαρούπι, παστέλι

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Excellent!