προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 15 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 45 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Με ένα μαχαίρι κόβω το επάνω μέρος από τα κολοκυθάκια και τα αδειάζω από την ψίχα τους. Την ψιλοκόβω και την κρατάω στην άκρη.

  2. Σε ένα τηγάνι βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω στο τηγάνι το πλιγούρι και ανακατεύω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω την ψίχα από τα κολοκύθια, την κρέμα σκόρδου και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 1 φλιτζάνι νερό. Μαγειρεύω μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά αλλά να μείνει το μείγμα ζουμερό.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα μυρωδικά. Διορθώνω το αλατοπίπερο, προσθέτω τις γαριδούλες και ανακατεύω. Γεμίζω τα κολοκυθάκια και τα τοποθετώ σε μια πλατιά κατσαρόλα. Προσθέτω τον καυτό ζωμό και μαγειρεύω με κλειστή κατσαρόλα για 20 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το γιαούρτι, το αριάνι, αλάτι και πιπέρι. Μοιράζω το μείγμα στα πιάτα και τοποθετώ από πάνω ένα γεμιστό κολοκύθι. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και πασπαλίζω με ξύσμα λάϊμ.

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή με σπουδαία διατροφική αξία. Τα κολοκύθια είναι πολύ πλούσια σε θρεπτική αξία, καθώς παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών ουσιών όπως είναι λουτείνη και το β-καροτένιο, για ένα ισχυρό αμυντικό σύστημα. Το πλιγούρι περιέχει βιταμίνες της ομάδας Β, όπως Β1, Β2 και Β6, οι οποίες ενισχύουν το μεταβολισμό. Επιπλέον, παρουσιάζει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη γεγονός που σημαίνει ότι προκαλεί ήπια αύξηση του σακχάρου στο αίμα, χωρίς απότομες αυξομειώσεις της γλυκόζης. Παράλληλα, οι γαρίδες προσφέρουν αναγκαία θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό. Είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε, αλλά και σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, στις οποίες απαντώνται όλα τα αμινοξέα. Περιέχουν υψηλά επίπεδα σημαντικών λιπαρών όπως το ΕΡΑ (εικοσαπεντανοϊκό οξύ) και DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ), τα οποία σχετίζονται με την προστασία των εγκεφαλικών λειτουργιών και με τη μείωση της φλεγμονής. Επίσης, περιέχουν σελήνιο και μαγγάνιο. Το σελήνιο δρα έμμεσα ως αντιοξειδωτικό για την εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών και την καταπολέμηση της κυτταρικής φθοράς. Το μαγγάνιο βοηθά στη ρύθμιση των επίπεδων σακχάρου στο αίμα. Μέσω των γαρίδων και γενικότερα όλων των θαλασσινών, μεταξύ των άλλων θα ενισχύσετε την πρόσληψή σας σε βιταμίνη Α,  για ένα υγιές δέρμα και πιο γερά μαλλιά.

Keywords: κολοκυθάκια γεμιστά πλιγούρι γαρίδες

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση