προορισμός…γεύση!


\n
\n
\n
\nΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ
\n
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Ντίνα Νικολάου
\nΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης
\nΗ έκδοση αυτού του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης για το σημαντικό ρόλο της διατροφής στην Πολλαπλή Σκλήρυνση με την ευγενική χορηγία της ROCHE HELLAS.
\nΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝDR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή με σπουδαία διατροφική αξία. Τα κολοκύθια είναι πολύ πλούσια σε θρεπτική αξία, καθώς παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C…

Κολοκυθάκια γεμιστά pinit
0 Add to Favorites
Prep Time 15 min Cook Time 30 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 15 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Με ένα μαχαίρι κόβω το επάνω μέρος από τα κολοκυθάκια και τα αδειάζω από την ψίχα τους

  2. Την ψιλοκόβω και την κρατάω στην άκρη

  3. Σε ένα τηγάνι βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί

  4. Ρίχνω στο τηγάνι το πλιγούρι και ανακατεύω για 1-2 λεπτά

  5. Προσθέτω την ψίχα από τα κολοκύθια, την κρέμα σκόρδου και τις ντομάτες

  6. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 1 φλιτζάνι νερό

  7. Μαγειρεύω μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά αλλά να μείνει το μείγμα ζουμερό

  8. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα μυρωδικά

  9. Διορθώνω το αλατοπίπερο, προσθέτω τις γαριδούλες και ανακατεύω

  10. Γεμίζω τα κολοκυθάκια και τα τοποθετώ σε μια πλατιά κατσαρόλα

  11. Προσθέτω τον καυτό ζωμό και μαγειρεύω με κλειστή κατσαρόλα για 20 λεπτά

  12. Για το σερβίρισμα: Σε ένα μπολ ανακατεύω το γιαούρτι, το αριάνι, αλάτι και πιπέρι

  13. Μοιράζω το μείγμα στα πιάτα και τοποθετώ από πάνω ένα γεμιστό κολοκύθι

  14. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και πασπαλίζω με ξύσμα λάϊμ

author-sign

Δείτε επίσης...