προορισμός…γεύση!


\n
\n
\n
\nΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ
\n
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Ντίνα Νικολάου
\nΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης
\nΗ έκδοση αυτού του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης για το σημαντικό ρόλο της διατροφής στην Πολλαπλή Σκλήρυνση με την ευγενική χορηγία της ROCHE HELLAS.
\nΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝDR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Νόστιμη συνταγή για όλες τις ώρες της ημέρας. Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και με ποικιλία βιταμινών του συμπλέγματος Β…

Prep Time 30 min Cook Time 60 min Rest Time 30 min Total Time 2 hrs Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για τον τραχανά: Σε ένα μέτριο μπολ βάζω τον τραχανά, το καλύπτω καλά με χλιαρό νερό και το αφήνω να μουσκέψει για 15 - 20 λεπτά

  2. Το στραγγίζω σε ψιλή σήτα, το στύβω με τα χέρια και το αφήνω σε ένα φαρδύ μπολ

  3. Προσθέτω το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα

  4. Τέλος, ρίχνω το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και αφήνω κατά μέρος

  5. Για το κοτόπουλο: Βάζω σε ένα μπολ τους κύβους κοτόπουλου, τους αλατοπιπερώνω καλά και τους ανακατεύω

  6. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρω τους μισούς κύβους κοτόπουλου, για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά

  7. Τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας

  8. Καθαρίζω το τηγάνι, ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τους υπόλοιπους κύβους για 6 - 8 λεπτά, μέχρι και αυτοί να ροδίσουν καλά

  9. Τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας

  10. Ο λόγος που σοτάρω το κοτόπουλο σε δύο δόσεις είναι γιατί, αν βάλω όλους τους κύβους μαζί στο τηγάνι, η θερμοκρασία του λαδιού θα πέσει και οι κύβοι θα βράσουν αντί να τηγανιστούν και να ροδίσουν

  11. Τους βάζω σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω τη μουστάρδα και το ανθότυρο και ανακατεύω καλά

  12. Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις

  13. Απλώνω 2 φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους και κάνω ένα μακρύ κορδόνι με γέμιση στην άκρη

  14. Τυλίγω σε μακρύ ρολό και το μεταφέρω στο ταψί

  15. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία κάνοντας «κύκλους» μέσα στο ταψί μέχρι να γεμίσει

  16. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα

  17. Αλατοπιπερώνω και ραντίζω την πίτα με το μίγμα

  18. Ψήνω για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα

author-sign

Δείτε επίσης...