
Μαϊντανοσαλάτα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω στον κάδο του μπλέντερ το μαϊντανό, το κρεμμύδι και 2 - 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο. Πολτοποιώ καλά τα υλικά για τουλάχιστον 1 λεπτό, σταματώντας κάθε τόσο για να σπρώξω με ένα κουτάλι το μείγμα που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου, για να το χτυπήσω κι αυτό.
-
Προσθέτω την κάππαρη, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ψωμί, τη λιωμένη πατάτα, το ξίδι, το μέλι και το χυμό λεμονιού και χτυπάω καλά για άλλο 1 λεπτό, ώστε τα υλικά αυτά να λιώσουν καλά και να ενωθούν με τον υπόλοιπο πολτό.
-
Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα ρίχνω λίγο-λίγο το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μέχρι η μαϊντανοσαλάτα να γίνει λεία και κρεμώδης. Τη μεταφέρω σε ένα μπολ, δοκιμάζω και αλατοπιπερώνω κατά βούληση.
Σερβίρω τη σαλάτα αμέσως ή τη διατηρώ στο ψυγείο, σκεπασμένη, για να τη σερβίρω κρύα. Σερβίρεται όπως το τζατζίκι.
Really good!